Ingrediënten:
1/3 feta
1 groot ei
1/2 avocado
Snufje zout/ peper
Scheutje citroensap
1 kleine tortilla (elke variant: maïs, tarwe, notenbasis)
Verse gehakte bieslook voor garnering (optioneel)
Dit bericht op Instagram bekijken
Instructies:
Verwarm een kleine anti-aanbakpan op matig-hoog vuur. Verkruimel de feta en breek onmiddellijk een ei in het midden.
Kruid het ei bij naar smaak. Dek de pan af met een deksel en verlaag het vuur naar matig/ laag.
Bak enkele minuten totdat het eiwit is gestold, de dooier nog vloeibaar is en de feta aan de onderkant knapperig en goudbruin is.
Plet de avocado in een kommetje met een snufje zout en een beetje citroensap.
Rooster de tortilla in een pan op het fornuis en verdeel de geprakte avocado erover.
Schuif het gebakken feta-ei boven op de tortilla, garneer met bieslook (indien gewenst), en geniet ervan!