Dit zijn de 7 leukste kerstmarkten in het buitenland waar je met de trein naartoe kan
© Getty Images

Dit zijn de 7 leukste kerstmarkten in het buitenland waar je met de trein naartoe kan

Leestijd: 2 min

In de koude winterperiode is er niets gezelliger dan rondkuieren op een kerstmarkt. Zoals elk jaar zullen Londen en Parijs opnieuw overrompeld worden door duizenden bezoekers - en dat is zeker terecht, want de kersthappenings zijn er magisch - maar er zijn zoveel andere steden in Europa die ook fantastische kerstige activiteiten organiseren. Met stip op één? De kerstmarkten! Daarom hebben wij de leukste en origineelste kerstmarkten voor je opgezocht waar je niet al te lang voor hoeft te reizen.

Vanaf december is het opnieuw tijd voor de gezelligheid van kerstmarkten. Dankzij B-Europe geraak je vlot en zonder files op je favoriete, feeërieke kerstbestemming. De volgende steden zijn eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer en de ideale bestemming voor een winterse citytrip.

1. Düsseldorf

De Duitse stad Düsseldorf is het hele jaar door de ideale locatie voor een citytrip, want het is een walhalla voor shop-a-holics en ook kunst- en cultuurliefhebbers komen er erg aan hun trekken. De Düsseldorf Weihnachtsmarkt begint al vanaf 23 november. Je kan er op maar liefst zeven plaatsen in de oude binnenstad terecht om de heerlijke kerstsfeer op te snuiven. In de stad kan je op ontdekkingstocht tussen de feeërieke sprookjeswerelden en er is ook een prachtig verlicht reuzenrad.

kerstmarkt

Pers

/

2. Reims

Ook de Franse stad Reims heeft een gezellige kerstmarkt. De stad is niet zo ver weg, dus het is de ideale locatie voor een leuke daguitstap of een korte weekendtrip. Op Marché de Noël van Reims staat gezelligheid centraal. Rond de beroemde kathedraal vind je een volledig verlicht kerstdorp met meer dan 150 chalets waar je kerstattributen en versnaperingen kan kopen. De kerstmarkt van Reims is volledig op maat van het gezin. Er is onder andere een leuke ijspiste en een levende kerstkribbe.

kerstmarkt

pers

/

3. Straatsburg

Van 24 november tot 24 december kan je in Straatsburg de magie van de Marché de Noel de Strasbourg beleven. De gezellige binnenstad van Straatsburg is tijdens de winterperiode nog indrukwekkender. Het is enorm gezellig om langs de vele kerststallen te slenteren en je kan er ook veel lokale producten van de Alsace proeven en kopen. De majestueuze kerstboom op Place Kléber is de kers op de taart van het kerstevenement en slaagt er elk jaar opnieuw in om jong en oud helemaal te betoveren.

kerstmarkt

Pers

/

4. Avignon

De Provençaalse kerstsfeer kan je opsnuiven op de kerstmarkt van Avignon (of dichter bij huis, voor wie wil, op de kerstmarkt van Leuven). Vanaf 5 december begint de kerstmarkt van Avignon op het plein en in de straten rond het Palais des Papes en de Pont Saint-Bénezet. Je zal je zeker niet vervelen op dit gezellige kerstevenement. Je kan er kennismaken met de regionale kersttradities via de schitterende parades, concerten en de mooie kerstkribbe met maar liefst 600 figuren. Voor de kinderen is er ook een kinderdorp met klimmuren, een woud van kerstbomen op de Place des Carmes en er zijn ook verschillende grime-ateliers.

kerstmarkt

Pers

/

5. Den Haag

Tussen 15 en 24 december kan je in Den Haag terecht voor de Royal Christmas Fair, een van de grootste en leukste kerstevenementen in Nederland. De gezellige kerstmarkt is volledig ingericht met twinkelende lichtjes en omvat meer dan 100 kraampjes in het decor van de prachtige historische binnenstad. Bij de verschillende kraampjes kan je genieten van lekker eten of een goed aperitief en er zijn ook verschillende gratis concerten.

kerstmarkt

Shutterstock

/

6. Rijsel

De bekendste kerstmarkt van Frankrijk is Parijs en daarom vergeten we wel eens dat er nog veel andere leuke kerstmarkten zijn in het land. In de stad Lille, bijvoorbeeld, vier je Kerstmis echt in stijl. Hier ontvlucht je de grote massa en kan je je laten betoveren door Place Rihour en de magische kerstsfeer die er heerst.

kerstmarkt

Shutterstock

/

7. Aachen

Ook in het Duitse Aken kan je volop van de gezellige kerstsfeer genieten. Dit is wellicht een van de populairste kerstbestemmingen van Belgen en Nederlanders. Elk jaar wordt de sfeervol versierde markt georganiseerd rondom het stadhuis en de Dom. Er heerst een gezellige, zelfs bijna familiale sfeer en je kan er allerlei traditionele, Duitse gerechten proeven zoals de aardappelpannenkoek en de beroemde Aachener Printen.

kerstmarkt

Schutterstock

Meer informatie over de ritten naar je favoriete kerstbestemmingen vind je op B-Europe.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Kerst, Kerstmarkt, Kerstmarkten europa, Trein.