Dit zijn de leukste kerstmarkten in het buitenland waar je met de trein naartoe kan
© Unsplash

Dit zijn de leukste kerstmarkten in het buitenland waar je met de trein naartoe kan

Door Emma Verbeke, Margo Verhasselt
Leestijd: 2 min

Wanneer de temperaturen beginnen te dalen, beginnen we al te dromen van de gezelligste periode van het jaar: de kerstperiode. En dan is er niets gezelliger dan rondkuieren op een kerstmarkt. Daarom verzamelden wij de leukste die je met de trein kan bezoeken. Een bloemlezing. 

/

Vanaf eind november, begin december is het opnieuw tijd voor de gezelligheid van kerstmarkten. Onder het mom ‘met de trein zou je er al zijn’ geraak je tegenwoordig vlot en zonder files op je favoriete, feeërieke kerstbestemming. De volgende steden zijn eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer en de ideale bestemming voor een winterse citytrip. Op zoek naar een voordelige manier om er deze winter op uit te trekken? Eurostar is thé way to go. 

1. Düsseldorf

De Duitse stad Düsseldorf is het hele jaar door de ideale locatie voor een citytrip, want het is een walhalla voor shop-a-holics en ook kunst- en cultuurliefhebbers komen er erg aan hun trekken. De Düsseldorf Weihnachtsmarkt begint al vanaf midden november. Je kan er op maar liefst zeven plaatsen in de oude binnenstad terecht om de heerlijke kerstsfeer op te snuiven. In de stad kan je op ontdekkingstocht tussen de feeërieke sprookjeswerelden en er is ook een prachtig verlicht reuzenrad.

kerstmarkt

Pers

/

2. Reims

Ook de Franse stad Reims heeft een gezellige kerstmarkt. De stad is niet zo ver weg, dus het is de ideale locatie voor een leuke daguitstap of een korte weekendtrip. Op Marché de Noël van Reims staat gezelligheid centraal. Rond de beroemde kathedraal vind je een volledig verlicht kerstdorp met meer dan 150 chalets waar je kerstattributen en versnaperingen kan kopen. De kerstmarkt van Reims is volledig op maat van het gezin. Er is onder andere een leuke ijspiste en een levende kerstkribbe.

kerstmarkt

pers

 

/

3. Avignon

De Provençaalse kerstsfeer kan je opsnuiven op de kerstmarkt van Avignon (of dichter bij huis, voor wie wil, op de kerstmarkt van Leuven). Vanaf december begint de kerstmarkt van Avignon op het plein en in de straten rond het Palais des Papes en de Pont Saint-Bénezet. Je zal je zeker niet vervelen op dit gezellige kerstevenement. Je kan er kennismaken met de regionale kersttradities via de schitterende parades, concerten en de mooie kerstkribbe met maar liefst 600 figuren. Voor de kinderen is er ook een kinderdorp met klimmuren, een woud van kerstbomen op de Place des Carmes en er zijn ook verschillende grime-ateliers.

/

4. Rijsel

De bekendste kerstmarkt van Frankrijk is Parijs en daarom vergeten we wel eens dat er nog veel andere leuke kerstmarkten zijn in het land. In de stad Lille, bijvoorbeeld, vier je Kerstmis echt in stijl. Hier ontvlucht je de grote massa en kan je je laten betoveren door Place Rihour en de magische kerstsfeer die er heerst.

/

5. Aachen

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ୧ᥥ (@zoveeltedoen)


Ook in het Duitse Aken kan je volop van de gezellige kerstsfeer genieten. Dit is wellicht een van de populairste kerstbestemmingen van Belgen en Nederlanders. Elk jaar wordt de sfeervol versierde markt georganiseerd rondom het stadhuis en de Dom. Er heerst een gezellige, zelfs bijna familiale sfeer en je kan er allerlei traditionele, Duitse gerechten proeven zoals de aardappelpannenkoek en de beroemde Aachener Printen.

/

6. Londen

Dat de Londenaren tijdens de kerstperiode graag all the way gaan, had je misschien wel al begrepen. Wat de Londense kerstmarkten (ja, meervoud) betreft, is dat niet anders. Zo heb je onder andere het magische Winter Wonderland in Hyde Park en bijvoorbeeld het fotogenieke Christmas by the River.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Kerst, Kerstmarkt, Kerstmarkten europa, Trein.