7 kerstfilms vol liefde: deze romantische komedies zijn een must tijdens de feestdagen
© Netflix

7 kerstfilms vol liefde: deze romantische komedies zijn een must tijdens de feestdagen

Leestijd: 1 min

Kerstmis is niet compleet zonder een dosis romantiek! Tijdens deze feestelijke periode is er niets beters dan jezelf in te wikkelen in een deken, een warm drankje te pakken en te genieten van hartverwarmende kerstfilms vol liefde en magie. Hier is een lijstje met romantische kerstfilms die je in de juiste stemming zullen brengen.

/

1. Love Actually (2003)

Een ensemblefilm die verschillende liefdesverhalen volgt tijdens de kerstperiode in Londen. Met een sterrencast en diverse verhaallijnen die samenkomen, is dit een absolute klassieker die de magie van Kerstmis en liefde viert.

2. The Holiday (2006)


Twee vrouwen, gespeeld door Cameron Diaz en Kate Winslet, ruilen van huis tijdens de vakantieperiode en vinden onverwacht liefde in elkaars leven. Een favoriet van velen, mét reden.

Lees ook:  Binnenkijker: het kleurrijke interieur van Sarah Poniatowski

3. A Christmas Prince (2017)

Een journalist krijgt de opdracht om een verhaal te schrijven over een knappe prins en ontdekt meer dan alleen een koninklijke primeur. Deze film combineert romantiek met de magie van een koninklijk kerstverhaal.

/

4. Last Christmas (2019)


De film draait om Kate, gespeeld door Emilia Clarke, die werkt als elf in een kerstwinkel. Haar leven neemt een wending wanneer ze Tom ontmoet, gespeeld door Henry Golding, en haar perspectief op het leven en liefde verandert.

5. Serendipity (2001)

Een romantisch verhaal over Jonathan en Sara die geloven in lotsbestemming nadat ze elkaar toevallig ontmoeten en een onvergetelijke avond delen. Ze laten het lot beslissen of ze echt voor elkaar bestemd zijn.

/

6. The Princess Switch (2018)

Een zoete film waarin een bakker uit Chicago en een toekomstige prinses van een klein Europees land van plaats wisselen en onverwachte liefde ontdekken tijdens de kerstperiode.

7. While You Were Sleeping (1995)

Een romantische komedie waarin Lucy, gespeeld door Sandra Bullock, zich voordoet als de verloofde van een man in coma, maar ondertussen valt voor zijn broer. Een hartverwarmend verhaal vol humor en romantiek.

Lees ook: Recept: hartverwarmende tartiflette nét zoals op de kerstmarkt

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Films.