Maak je haar klaar voor de lente met deze tips
© Dyson

Maak je haar klaar voor de lente met deze tips

Leestijd: 2 min

Guur winterweer is genadeloos voor alle haartypes. Wat extra aandacht en verzorging zijn nodig indien je je haar wil klaarmaken voor de lente en je lokken het hele seizoen glanzend en gezond wil houden. Wij lijsten enkele handige tips op:

1. Bescherm je haar tegen de zon

De lentezon kan je haar de nodige dosis vitamine D bezorgen maar let op wanneer de zonnestralen te hard schijnen: uv-stralen kunnen immers schadelijk zijn voor je lokken. Stylingproducten met een SPF-factor kunnen dit tegengaan. Maar ook accessoires zoals een pet, hoed of zijden sjaaltje beschermen je haar tegen de zon.

2. Gebruik de juiste styling tools

Gedurende de winter drogen koude lucht en wind je haar uit. Het gevolg? Je haar gaat de lente extra kwetsbaar in. Weet dat er geen extreme hitte nodig is om de perfecte look te creëren. Zo doen Dyson haartools aan intelligente hitteregeling zodat je lokken op geen enkel moment worden blootgesteld aan extreme hitte. Op die manier voorkom je dat je haar wordt beschadigd. De Dyson Airwrap-styler, bijvoorbeeld, heeft verschillende opzetstukken en maakt gebruik van het wetenschappelijke Coanda-principe om verschillende haarstijlen te creëren met enkel lucht in combinatie met warmte. Het resultaat? Je lokken blijven gezond en behouden hun glans.

3. Ga langs bij de kapper

Geen betere manier om het nieuwe seizoen te kickstarten dan met een kappersbezoek. Zeg gespleten haarpunten vaarwel en probeer ook eens een nieuwe look uit. Ben jij een bezige bij? Kies dan een haarstijl die niet te veel onderhoud vergt en ga eerder voor laagjes dan ‘curtain bangs’. Heb je ‘s ochtends weinig tijd om je lokken te stylen? Overweeg dan over te schakelen op een haartool die je haar sneller droogt, zoals de Dyson Supersonic-haardroger. Deze föhn droogt je haar zes keer sneller dan andere haardrogers zonder daar extreme hitte voor te gebruiken. De kleine V9-motor van Dyson die de Supersonic-haardroger aanstuurt, is niet alleen sneller maar ook drie maal lichter dan andere haardrogers, waardoor hij goed in de hand ligt. In combinatie met de Air Multiplier Technology, ontstaat bovendien een snelle maar gecontroleerde luchtstroom, die ervoor zorgt dat je haar glanst en niet pluist.

4. Verander van shampoo

Tijdens de winter kan een hydraterende shampoo en/of conditioner wonderen doen. Maar in de lente opteer je best voor een evenwichtige, voedende formule. De combinatie van de vochtige lentelucht en hydraterende haarproducten kan de natuurlijke vochtbalans van je haar immers verstoren waardoor het gaat pluizen. Ook haartools die je lokken beschadigen kunnen pluizend haar in de hand werken. Kies daarom voor een stijltang die je haar stylet zonder daarbij extreme warmte te gebruiken. Dat doet de Dyson Corrale-stijltang met zijn flexibele koperen platen, die de lokken verzamelen waardoor je maar 1 keer over de lok heen hoeft en deze mooi in model brengen. De stijltang stylet je haar zonder daarbij extreme hitte te gebruiken waardoor de helft minder haarschade optreedt dan bij andere stijltangen. Resultaat? Je haar pluist niet na gebruik én voelt het gladder aan. Bovendien kan je de stijltang snoerloos gebruiken en dus gemakkelijk meenemen voor een snelle touch-up doorheen de dag.

5. Verzorg en voed je haar

Shampoo maakt je haar schoon maar verwijdert in dat proces ook de natuurlijke oliën die je hoofdhuid produceert en die je haar zacht en gezond houden. Om dat natuurlijke proces niet te verstoren was je het best maximaal 1 à 2 keer per week met een kleine dosis shampoo en lauw water. Op de dagen dat je je haar niet wast draag je best een douchekapje. Vergeet niet na elke wasbeurt een voedende conditioner te gebruiken. Je lokken zijn tijdens de winter waarschijnlijk wat uitgedroogd, trakteer jezelf daarom één of twee keer per week op een haarmasker om je haar gezond, gehydrateerd en glanzend te houden.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Dyson. 
Dyson.be

Lees ook: 

Chanel FW21/22: het startschot van de ‘roaring twenties’

2 plantaardige recepten uit ‘The Radiant Table’

Keep it simple: de beste tips van Hannah Murray, Global Artistic Director van Bobbi Brown

Commercieel team De artikels van >

Tags: Dyson, Dyson Supersonic, Gezond haar, Haardroger, Haarstijl.