Wonder workout: boksen zonder fysiek contact
© Pexels

Wonder workout: boksen zonder fysiek contact

Door Shani Maes
Leestijd: 1 min

Into boksen maar dan liever zonder de blessures, bloedneuzen of blauwe plekken? Dan belooft de fitnessketen i-Fitness de oplossing met Bodyboxx. Je wil immers heelhuids thuiskomen, mét de topconditie van een bokser. Waar kunnen we ons inschrijven?

Boksen, een sport die steeds populairder wordt in Vlaanderen, is niet langer bedoeld voor vechtersbazen. Zo deelden ook enkele BV’s rake klappen uit in het programma Boxing Stars. Hoewel daar vele bloedende neuzen en kneuzingen aan te pas kwamen, kun je de conditie van een bokser ambiëren zonder een klap in je gezicht te krijgen. Dit allemaal dankzij i-Fitness die als eerste in België Bodyboxx aanbiedt.

Bodyboxx

i-fitness

Boksen zonder fysiek contact

Boksscholen en fitnesscentra lopen vol met mensen die graag willen leren boksen. Het is vooral de complete workout die erbij komt kijken die mensen aantrekt, niet zozeer het fysieke contact. Voor deze mensen is de nieuwe vorm van boksen, Bodyboxx, ideaal. Deze is gebaseerd op technieken uit het boksen, maar zonder het effectieve fysieke contact met een tegenstander.

Bodyboxx

i-fitness

Tijdens de lessen die de fitnessketen aanbiedt, leer je boksoefeningen door op elkaars bokshandschoenen te stoten. Combineer dit met wat uptempo muziek en je hebt een complete oefensessie. De lessen worden gegeven door trainers met een boksachtergrond, waardoor je zeker bent dat je alle technieken juist aanleert.

Heb je interesse gekregen in een sessie? Schrijf je dan in bij een van de vestigingen (Berchem, Hasselt, Lomme, Peer of Turnhout) van i-Fitness voor hun Boxyboxx lessen. 

Nog meer sportkriebels gekregen? Lees dan zeker ook ‘5 apps om thuis je perfecte bikini body te bekomen‘, ‘Deze sporten doen je cellulitis smelten als sneeuw voor de zon‘, ‘10 tips & tricks om een druk werkleven met sport te combineren‘ en ‘Hardlopen wordt kinderspel met deze 5 tips van sprintster Naomi Sedney‘. 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Boksen, Sport, Workout.