Deze sporten doen je cellulitis smelten als sneeuw voor de zon
© Unsplash

Deze sporten doen je cellulitis smelten als sneeuw voor de zon

Leestijd: 3 min

Binnenkort wordt het opnieuw blote-benen-weer! Stiekem dromen we allemaal van gladde benen zonder putten en kuiltjes, maar helaas bestaat er geen wondermiddel of  magische crème tegen cellulitis.  Deze sporten helpen je om cellulitis minder zichtbaar te maken, zodat je je nog zelfverzekerder voelt in je favoriete bikini of badpak.

Cellulitis, ook wel bekend als sinaasappelhuid, is een onschuldige huidaandoening die zich uit in vetophopingen en ongelijkheden van de huid. Het komt vooral voor bij vrouwen en is het vaakst zichtbaar op de benen, billen en onderrug. Elke vrouw kan er last van krijgen en er bestaat tot nu toe geen remedie tegen.

Gelukkig kan je cellulitis wel minder zichtbaar maken. Sport zorgt ervoor dat je spieren steviger worden en daardoor valt cellulitis minder op. Bovendien helpt bewegen ook bij de preventie van cellulitis. Maar welke sporten doe je dan best? Dat hebben wij voor je uitgezocht.

Power plate

Een power plate is een trillende plaat die spieren efficiënter aan het werk zet dan gewone toestellen. De trillingen zorgen ervoor dat je spieren zich snel en reflexmatig opspannen. Een sessie met een power plate duurt slechts 20 tot 30 minuten, maar is wel erg intensief. Op het toestel kan je verschillende houdingen aannemen, afhankelijk van de zone waar je aan wil werken. Een sessie bestaat uit een reeks oefeningen die elk ongeveer 1 minuut duren. De hoge intensiteit en verbeterde bloedcirculatie, en het feit dat je er in een rotvaart spieren mee kweekt, maken van de power plate een ideale bondgenoot in de strijd tegen cellulitis.

/

Hardlopen

De billen zijn bij veel vrouwen de grootste probleemzone op het vlak van cellulitis. Het trainen van je bilspieren kan je welgevormde billen bezorgen en kuiltjes minder zichtbaar maken. Je kan focussen op squats, maar je kan ook sporten kiezen waarmee je min of meer onbewust je bilspieren traint.

Hardlopen is zo’n sport en een goede keuze om je benen en billen te trainen. Het is een duursport, waardoor je ook vet gaat verbranden. Cellulitis in je billen wordt vaak, maar niet alleen, veroorzaakt door te veel bilvet en daarom is hardlopen een uitstekende keuze. Voor wie het iets rustiger mag, is wandelen ook een goed alternatief.


/

Zwemmen

Zwemmen is de ideale sport voor wie een mooi en stevig figuur wil. Met zwemmen verbrand je best veel calorieën. Het is wel belangrijk om minstens 45 minuten te trainen, omdat je lichaam pas vanaf dan uit de vetreserves van je lichaam begint te putten. Zwemmen heeft extra veel impact op cellulitis, omdat de weerstand in het water twaalf keer sterker is dan normaal. Daarnaast heeft het drainerende effect van water ook een positieve invloed op je figuur.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Emie Seban 🌱 (@emiesbn) le

/

Kickboksen

Om cellulitis minder zichtbaar te maken, is het belangrijk dat je je focust op krachttraining. Maar ook cardiotraining is belangrijk, omdat je op die manier overtollig vet verbrandt. Kickboksen is de ideale combinatie van de twee. De intensieve training zorgt ervoor dat je voldoende calorieën verbrandt en je traint spieren over je hele lichaam. Bovendien is boksen een goede uitlaatklep voor woede en stress, waardoor je je meteen nog beter in je vel voelt nadien.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sally Gleaves (@sallytkd)

/

Fietsen

Ook fietsen kan je helpen in de strijd tegen cellulitis. Fietsen is een goede cardio work-out waarmee je veel calorieën verbandt. Als je regelmatig een grote afstand fietst, bouw je spieren op. Je traint voornamelijk je beenspieren, waardoor je mooie, strakke benen zal krijgen. Bovendien krijg je door te fietsen met een korte broek ook snel bruine benen en een bruin kleurtje zorgt er ook voor dat cellulitis minder opvalt. Een win-winsituatie dus.

I decided to do what it takes to make my dreams come true. One of them is doing an IRONMAN. Well, not just finishing it, hopefully one day qualifying for Kona too. I know it’s a huge time commitment for the next couple of years. And even though I might fail, it’s definitely worth trying. I’ll have to overcome my worst nightmare, which is open water. It scares me to death and will probably take more time than the training itself. But as David Goggins says: “If you wanna be happy with yourself you have to do something to be happy about, to be proud of.” Stepping out of my comfort zone like this and actually succeeding would definitely help me to overcome whatever life might throw at me in the future. 🔥 #vegancommunity #vegancyclist #vegancycling #vegan #veganathlete #plantbasedathlete #nomeatathlete #wannabetriathlete #veganironman #vegansofig #vegansofinstagram #plantbaseddiet #bestofvegan #veganlife #wholefoodplantbased #wfpb #highcarblowfat #hclf #healthyvegan #iglifecz #igerscz #roadcycling #cyclinggirl #czechvegan #czechathlete #athlete #nomeat #happyvegan

Een bericht gedeeld door Barunka & Maty (@plantbased_couple) op

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Anti-cellulitis, Cellulite, Cellulitis, Sport, Vetverbranding.