10 tips & tricks om een druk werkleven met sport te combineren
©

10 tips & tricks om een druk werkleven met sport te combineren

Leestijd: 2 min

Sport of tv-series... Hoe motiveer je jezelf om te bewegen? Is je motivatie soms ver zoek om te beginnen sporten? Ontdek het advies van Dominique Nellens, « Consumer Engagement en PR manager » bij Estée Lauder Benelux. Ondanks haar veeleisende, soms stresserende job, weet Dominique haar drukke beroepsleven perfect te combineren met regelmatig sporten in haar favoriete sportclub: Aspria.

Dit zijn haar tips.

Hoe combineer jij je werk met regelmatig sporten?

“Mijn truc is om ’s morgens vroeg te sporten. Ik ga meestal rond 7 uur naar Aspria en dan doe ik een workout van een halfuur. Daarna neem ik een warme douche, gevolgd door een koude. Zo kom ik vol energie aan op kantoor.”

Ben je altijd sportief geweest?

“Ik ben altijd sportief geweest, maar sommige periodes ben ik sportiever dan andere.”

Wat zijn je favoriete sporten en waarom?

“Mijn favoriete sport is joggen. Dat kan ik een tijdje volhouden en het helpt me om mijn hoofd leeg te maken. Na een half uur of drie kwartier lopen zijn mijn batterijen helemaal opgeladen.”

Hoe heb je Aspria ontdekt?

“Ik heb Aspria vier jaar geleden via vrienden leren kennen. Zij hadden me uitgenodigd om hier een namiddag te komen sporten. Ik vond het fantastisch en heb me daarna onmiddellijk ingeschreven.”

Waarom ga je graag naar Aspria?

“Ik vind het een mooie club en er is een grote variëteit aan groepslessen. Bovendien is er ook een binnenzwembad, een sauna en een hamam. Dat vind ik zalig na het sporten. Het terras is ook erg leuk in de zomer.”

Zijn er bepaalde oefeningen die je nooit overslaat?

“Ik ben een grote fan van Ashtanga yoga. In Aspria is er een les op donderdagochtend en op zaterdagnamiddag. Yoga is ook iets wat ik ’s ochtends thuis doe. Het helpt me om mij bewust te worden van mijn lichaam. Na een yogasessie voel ik mij zowel energiek als rustig.”

Welke fitnesstoestellen gebruik je graag?

“Omdat ik graag loop, gebruik ik graag de loopband. Maar de crosstrainer gebruik ik ook regelmatig. In de winter ga ik namelijk vaak naar de bergen om te wandelen en de crosstrainer helpt me in vorm te blijven voor die bergwandelingen.”

Heb je tips voor mensen met weinig sportervaring?

“Mijn tip voor mensen met weinig ervaring is om in het begin vooral niet te willen overdrijven. Begin rustig met bijvoorbeeld sessies van een kwartier of twintig minuten. Daarna kan je opbouwen. Zo voel je vanaf het begin de voordelen van het sporten en zal je ook snel zin krijgen om het vaker te gaan doen.”

Helpt sport je ook in het dagelijkse leven?

“Sport helpt me zeker in het dagelijkse leven. Ik heb best een stressvolle job en sport helpt me om mijn hoofd leeg te maken en om weer energie te krijgen om die stress aan te kunnen.”

Hoe motiveer je jezelf om regelmatig te sporten? Ook wanneer je moe bent en geen zin hebt?

“Ik motiveer mezelf door niet te veel na te denken. Als mijn wekker ’s morgens gaat, sta ik meteen op, pak ik mijn sporttas en vertrek ik naar de sportclub.”

Wat doe je om je te ontspannen?

“Ik probeer om elke dag minstens twintig minuten te mediteren en ik doe ook regelmatig de zonnegroet. Zo word ik mij bewust van mijn lichaam en dat helpt me te ontspannen.”

Heb je bepaalde voornemens op sportief vlak?

“Mijn voornemen is om meer regelmaat te brengen in mijn sportroutine.”

Wat betekent schoonheid voor jou?

“Voor mij betekent schoonheid zorg dragen voor jezelf door te sporten, te mediteren, maar ook door gezond te eten. Als je zorg draagt voor jezelf voel je je goed en dan straal je dat ook uit.”

Voel je het ook kriebelen om te gaan sporten? Ontdek de 5 goede gewoontes om geen motivatie te verliezen op www.aspria.com

Redactie Marie Claire De artikels van >

Tags: Aspria, Dominique nellens, Estée Lauder, Fitness, Sporten, Welness, Workout.