5 hardlooptips van sprintster Naomi Sedney
© Getty Images

5 hardlooptips van sprintster Naomi Sedney

Door Lucie Delplanque en Emma Verbeke
Leestijd: 2 min

De dagen worden langzaamaan terug langer en de zon laat zich steeds meer zien. Nu de lente dichterbij komt is de tijd aangebroken om opnieuw wat vaker te trainen. Hardlopen is de ideale combinatie van frisse buitenlucht en sport. Ter gelegenheid van de lancering van een nieuwe sneaker, de Ultraboost X, werkt Adidas samen met de Nederlandse hardloopster Noemi Sedney.

Ze deelt haar 5 beste tips om te beginnen met hardlopen.

1. Kies muziek met het juiste ritme

De ene verkiest om te sporten zonder muziek, de ander kan niet zonder. Maak een afspeellijst aan met nummers met een goed ritme waarop je je loopritme kan afstemmen.

/

2. Lopen is leuker in groep

Alleen lopen kan soms erg moeilijk zijn. Als je net begint met hardlopen, kan het een goed idee zijn om je aan te sluiten bij een groep. Je kan elkaar motiveren, maar ook nuttige adviezen uitwisselen. Het is nog interessanter als er een coach aanwezig is in de groep. Hij kan je programma afstemmen op je conditie en je houding corrigeren. Daarnaast zullen de anderen je ook herinneren aan een loopafspraak, zodat je voortaan geen excuses meer hebt om niet te gaan sporten!

/

3. Volg een programma en leg je doelen vast

Om succesvol te zijn, adviseert Naomi om te kiezen voor een vast trainingsschema. Het is een gewoonte die snel deel gaat uitmaken van je dagelijkse ritme. Kies ook altijd een persoonlijk doel om jezelf te motiveren: een bepaalde afstand, een bepaalde tijd waarin je 5 km loopt… Naomi raadt ook zeker aan om je in te schrijven voor een loopwedstrijd als de ultieme motivatie!

/

4. Ga naar buiten

De omgeving is super belangrijk tijdens het lopen. Verlaat die doffe sportzaal, want de binnenpiste gaat snel vervelen. Als je buiten gaat lopen, kan je tegelijk genieten van de frisse lucht, de omgeving en de eerste zonnestralen. Het is ook een goede manier om leuke locaties in je buurt of op reis te ontdekken.

Superboost 19 Adidas

/

5. Aangepaste schoenen om blessures te vermijden

Hardlopen kan een erg gewelddadige sport zijn voor je lichaam. Het is dus zeer belangrijk om de juiste schoenen te dragen die zijn aangepast aan jouw loopstijl. Investeer in een paar dat je comfortabel vindt en je perfect past. Voor een extra duwtje in de rug kies je ook een paar dat je heel mooi vindt. Je wil ze des te liever dragen waardoor je vaker gaat sporten!

Nog meer advies nodig?

  • Volg als motivatie enkele profielen  van hardlopers op Instagram. We raden je zeker aan om Anne & Dubndidu te volgen.
  • Hou een logboek bij om je vooruitgang te zien.
  • Als je begint te hardlopen om je lichaam te zien veranderen, neem dan zeker een voor en na foto.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Adidas, Adidas ultraboost x, Hardlopen, Noemi Sedney, Tips hardlopen.