YUST: wonen we binnenkort allemaal samen?
© Pers

YUST: wonen we binnenkort allemaal samen?

Door Laura Dabekaussen
Leestijd: 2 min

In het oude, hippe gedeelte van Antwerpen-Berchem, in de Covelierstraat, is er de voorbije maanden een gigantisch nieuw gebouw aan de horizon verschenen. Achter haar enorme gevels vind je Yust, een volledig nieuw co-housing project met hotel en citylofts. Wij ontdekten deze nieuwe manier van leven in de eigentijdse binnenstad.

Het kloppend hart van Berchem

Het centrum van Oud-Berchem heeft tegenwoordig heel wat te bieden. Naast het alombekende ‘The Jane’ van Sergio Herman liggen ook BBQ restaurant Black Smoke en de gezellige bruine Brouwerij De Koninck op wandelafstand van YUST. Oud-Berchem bruist van het leven en het nieuwe concept YUST drijft op dat sociale aspect.

/

Start-ups, millenials en dertigers

YUST

Pers

Yust is een visionair project gericht op het wonen van de toekomst. Uit studies in grootsteden blijkt dat we alsmaar kleiner gaan wonen en dat de jeugd er geen probleem mee heeft om vierkante meters op te offeren, wanneer ze meer diensten krijgen voor die ruimte.

Daar speelt YUST op in. Met beschikbare hotelkamers en bemeubelde citylofts van 66 m², is de ruimte die je krijgt praktisch ingericht en zijn de diensten overal aanwezig. Zo krijg je bijvoorbeeld een co-workingspace tot je beschikking, een rooftop bar, toegang tot de fitnessruimte en wellness en is er een volledig uitgeruste wasruimte. Bij YUST kan je terecht voor korte of lange verblijven, een weekendje weg in de stad of een betaalbare starterswoning.

/

Sociaal en toch privé

YUST

Pers

Het hotel en de appartementen zijjn volledig van elkaar gescheiden door een aparte ingang. Zo behouden de bewoners een gevoel van privacy. YUST heeft ook een eigen restaurant en gardenwall voor zijn bewoners, compleet met uitgeruste BBQ-corner. “Het is belangrijk dat de appartementen aanvoelen als een thuis, eerder dan een hotel”.

/

Mekka voor evenementen

YUST

Pers

Wil je toch meer sociaal contact? Dan kan je gebruik maken van alle faciliteiten in het gebouw. Zoals de rooftop bar waar je tal van activiteiten kan volgen, yogalessen of pop-upstore. Extra: iedere maand stelt YUST ook een ruimte beschikbaar voor Belgische artiesten om hun werk te exposeren. Kortom, er is een hele waaier aan activiteiten om te ontdekken, zodat een verblijf nooit generisch aanvoelt.

/

Fingerfood

YUST

Pers

Alleen of met twee, YUST zorgt voor een volledig uitgerust restaurant, met wisselende gerechten, waarvan er veggie en vegan opties beschikbaar zijn. Kort gezegd: om van te smullen.

/

YUST reserve it

YUST

Pers

Lijkt het je iets? Yust do it then. YUST opent in maart 2019, maar je kan nu al een kamer of loft boeken via de website.

Locatie: Coveliersstraat 2, 2600 Antwerpen-Berchem

In de buurt:

 • Centraal station Antwerpen (10 min. met de fiets)
 • Berchem station (5 min. met de fiets)
 • Luchthaven Deurne (15 min. met de fiets)
 • Velo-Antwerpen
 • De Lijn (tram 7, 15, 6, 2) (bus 17, 30, 191, 507)
 • Fosbury & sons co-working space (1 min. te voet)
 • De Koninck belevingscentrum (1 min. te voet)
 • Black Smoke (1 min. te voet)
 • The butcher’s son (1 min. te voet)
 • Velodome + De Pelgrim (1 min. te voet)
 • Wild Jo’s Market (2 min. te voet)
 • The Jane (7 min. te voet)
 • Het Groen Kwartier (7 min. te voet)
 • PAKT (7 min. te voet)

Lees meer Marie Claire: Sushishop slaat handen in mekaar met sterrenchef Mauro Colagreco, Antwerpen verwelkomt eerste advocadobar Akuakate, Mooy de mierzoete roze hotspot van Antwerpen, Fosbury and sons tilt het concept van co-working naar een hoger niveau, Coffelabs introduceert nieuwe foodspot Midori in Antwerpen.

 

 

 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Antwerpen, Cityloft, Co-working, YUST.