Sushi Shop slaat handen in elkaar met tweesterrenchef Mauro Colagreco
© Pers

Sushi Shop slaat handen in elkaar met tweesterrenchef Mauro Colagreco

Leestijd: 1 min

Goed nieuws voor alle sushiliefhebbers (en ja, we weten dat jullie met veel zijn), want Sushi Shop zet dit jaar 4 uitzonderlijke creaties van de Italiaans-Argentijnse tweesterrenchef Mauro Colagreco op de kaart. Bloemen en kruiden voeren de boventoon in deze sushi's die zowel mooi als (super)lekker zijn.

“Ik ben dol op de Japanse cultuur”, vertrouwt de Argentijnse chef met Italiaanse roots ons toe. Sinds 2006 staat hij achter het fornuis van Le Mirazur in Zuid-Frankrijk, een restaurant met 2 Michelinsterren en vorig jaar tevens hetderde gerangschikte in het World’s 50 best restaurants klassement (volgens ingewijden “de nieuwe Michelin”). Een eer die kan tellen. Wanneer zo’n chef besluit sushi’s te creëren voor Sushi Shop, willen wij weten wat dat geeft.

De chef aan het woord

“Mijn creaties worden rechtstreeks beïnvloed door mijn leefwereld“, zegt hij er zelf over. “Ze vertegenwoordigen zowel mijn herkomst als mijn mediterraan speelterrein op basis van producten die me dierbaar zijn. Saffraan en eetbare bloemen die ik in mijn tuin kweek, krijgen in mijn keuken een centrale plaats. Ze zorgen voor kleur, vrolijkheid en onverwachte smaakdimensies.”

En verrassend zijn de vier creaties van Mauro zeker een vast. Ontdek ze snel in de onderstaande galerij.

Meer info op www.sushishop.be.

Lees ook Dit zijn de foodtrends van 2019 volgens Pinterest en Hummus: verras je gasten met deze 3 originele dips.

Laurence Van Liedekerke De artikels van >

Dromer, denker. Wild van food en deco, maar woont zelf in een bouwwerf (ooit gaan we verven, echt waar). Heeft twee katten, twee kindjes, vingers die altijd willen schrijven en dagen die altijd te kort zijn.

Tags: Chef, Michelin, Sushi, Sushi Shop.