Antwerpen verwelkomt allereerste avocadobar, AKUAKATE

AKUAKATE_cover
©Gilles Draps

We horen je luidop denken: “alweer een avocadokeet”. Maar zeg niet zomaar “avocadobar” tegen AKUAKATE, want deze authentieke Antwerpse cantina presenteert een menukaart vol heerlijke gezonde gerechten met een Mexicaanse twist.

AKUAKATE (Azteeks voor avocado) is het geesteskind van Costa del Kapsalon-eigenaar Stijn Hillebrant en onderneemster Sarah Tondeur, en is het gevolg van een trip naar Mexico. De smaken, geuren, kleuren van Centraal- en Zuid-Amerika zijn niet weg te filteren uit de menukaart.

Lees ook: Ja het bestaat en het is in opmars: de avocadohand.

1/

Vegan, gluten- en lactosevrije opties

Belangrijk voor Steun en Sarah is dat iedereen (veganisten, vegetariërers, voedselintoleranties) er zijn gading vindt. Proef je er van pro-biotische huisgemaakte kokosyoghurt, Venezolaanse arepa’s en cornbread French toasts. Alle gerechten zijn vegetarisch en AKUAKATE serveert ook een groot aantal vegan, gluten- en lactosevrije opties.

Het interieur (van voldoende cacti voorzien)  en de gerechtjes (met chilipepers) doen ons even wegdromen naar Zuid-Amerika. Watertanden:

Praktisch

Ernest van Dijckkaai 19 – 2000 Antwerpen

Lees ook: 5 frisse vegan gerechtjes die in een handomdraai zijn gemaakt 

| | | |
Tags: Antwerpen, Avocado, Food, Hotspots, Lifestyle.