Fosbury & Sons tilt het concept co-working naar een hoger niveau
© Jeroen Verrecht

Fosbury & Sons tilt het concept co-working naar een hoger niveau

Door Louise Hendrickx
Leestijd: 2 min

Na het succes in de Antwerpse WATT-toren, is het nu de beurt aan Brussel. Het iconische, modernistische gebouw van Pools-Belgische architect Constantin Brodzki is de eerste van drie kantoren in Brussel.

Het succesrecept Fosbury & Sons


In 2016 ziet Fosbury & Sons het levenslicht. Oprichters Stijn Geeraets, Serge Hannecart en Maarten Van Gool introduceren een nieuwe manier van werken. Het concept past perfect in onze hedendaagse samenleving waar grenzen vervagen en meer flexibiliteit niet alleen wordt verwacht, maar  noodzakelijk is. In hun kantoorgebouwen is er niet enkel plaats voor freelancers of digital nomads, ook werknemers van zowel kleine als grote bedrijven zijn welkom. Netwerken, ondernemen, maar vooral levenskwaliteit verhogen staat centraal.

/

Fosbury & Sons: The Office Boitsfort

fosbury-sons-gebouw-marieclaire

Jeroen Verrecht

Het karakter van het gebouw, zijn geschiedenis, zijn uitzonderlijke architectuur, de geest van de tijd waarin het werd gebouwd. Het past volledig bij ons. Het heeft een buitengewone architectuur en is ook super functioneel. – Stijn Geeraets

De site is gelegen aan de rand van het Zoniënwoud en ligt op slechts tien minuten van de Louizalaan. De oprichters werden meteen verliefd op de bijzondere façade, die bestaat uit 756 gebogen betonnen modules met ovale ramen. Het modernistische meesterwerk van Pools-Belgische architect Constantin Brodzki is helemaal ingericht door de interieurarchitecten van Going East. Er zijn zowel privé kantoorruimtes als vergaderzalen en gedeelde workspaces, gaande van een bibliotheek tot een lobby en een bar. Zo is er plaats voor 600 mensen uit 250 bedrijven, op meer dan 7000 vierkante meter aan serviced workspace.

fosbury-sons-workspace-marieclaire

Jeroen Verrecht

Het pand is het eerste van de drie in Brussel. In het voorjaar van 2019 worden de twee andere sites geopend. F&S Albert komt – hoe kan het ook anders, aan de Albert II-laan – vlak aan het station Brussel-Noord. Bij de renovatie staat zero energy waste centraal. In Grootbijgaarden wordt er gewerkt aan F&S Alfons. Een oud pakhuis wordt daar volledig vernieuwd, alweer in samenwerking met Going East.
Leden zullen toegang krijgen tot alle Fosbury & Sons-gebouwen.

/

Maandelijks lidmaatschap

fosbury-sons-art-marieclaire

Jeroen Verrecht

Je werkt in een ongelooflijk mooie omgeving. Leden kunnen bovendien genieten van talloze voordelen: er zijn adviesservices te verkrijgen over recht, fiscaliteit of marketing, en je kan ook een vergaderzaal boeken voor een private meeting. Maar men biedt ook een fitnessruimte, een bibliotheek, lezingen en zelfs concerten aan. Er zijn douches speciaal voor werknemers die met de fiets komen. Elektrische fietsen worden aangeboden door de Belgische start-up Cowboy. Samen met Centrauto pakken ze het mobiliteitsprobleem aan. Door middel van deelauto’s en shuttleservice van en naar de luchthaven heb je minimale verplaatsingsstress. Als kers op de – gezonde – taart hebben ze in Coffeelabs een ideale partner gevonden die elke dag klaarstaat met verse gerechtjes in het restaurant. Daar kan je van een panoramisch zicht op het Zoniënwoud genieten. Ook in Bar Giorgio is het uitzicht dé eyecatcher. 

/

De F&S app

Samen met de nieuwe locatie komt ook een mobiele applicatie uit. Het doel is om de leden gemakkelijk met elkaar te verbinden. Zo kan je niet enkel een ruimte boeken, maar ook de event-kalender raadplegen en zelfs een ander lid uitnodigen voor een lunch of een partijtje poolen.

Op de website van Fosbury & Sons vindt je alle informatie die je nodig hebt, alsook het inschrijvingsformulier.

Wil je verder lezen over slimme moves in de bedrijfswereld? Dan zijn deze artikels wat voor jou: Geef je carrière een boost met after(net)work5 praktische tips om in beweging te blijven bij een zittende job6 hippe co-workplekjesBelgische interieurarchitecte Kim Mupangilaï maakt naam en faam in New York & Teambuilding 2.0: bestek geluk in een doos voor je bedrijf

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Brussel, Co-working, Fosbury & Sons, Hotspots, Opening.