Waarom iedereen het over de Netflix-serie ‘Behind Her Eyes’ heeft
© Netflix

Waarom iedereen het over de Netflix-serie ‘Behind Her Eyes’ heeft

Door Florianne Thys
Leestijd: 2 min

Een affaire hebben met je baas die tegelijkertijd de man is van je beste vriendin. In de Netflix miniserie 'Behind Her Eyes' zie je hoe een driehoeksverhouding tot standkomt. En hoe verraad en bedrog verwikkeld kunnen zitten in liefde en vriendschap. Zin in een emotionele rollercoaster die je de stuipen op het lijf jaagt? 

Sinds 17 februari 2021 staat de bloedstollende miniserie Behind Her Eyes op Netflix. Het is een Netflix Original die duidelijk in de smaak valt bij het publiek want hij staat ondertussen op nummer vier in de top tien lijst. Tijdens de zes afleveringen van vijftig minuten raak je geobsedeerd door de intrinsieke verhouding die zich tussen één man en twee vrouwen afspeelt. Of zijn het twee mannen en één vrouw?

/

Een psychologische trick

Behind Her Eyes is een psychologisch thriller die gebaseerd is op het gelijknamige boek van Sarah Pinborough. Het verhaal start bij een alleenstaande moeder, Louise Bardsley die een affaire begint met haar nieuwe baas, David Ferguson. Hij is psychiater en getrouwd. Iets later ontmoeten Louise en de echtgenote van David, Adele Campbell, elkaar en worden ze hechte vriendinnen. Een driehoeksverhouding die je rillingen op het lijf geeft. Maar die we ook enigszins op een open-minded manier weten te appreciëren.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ana Carolina | Em Série (@anaemserie)

Al stopt het hier niet. In het begin lijkt Adele het grote slachtoffer te zijn van de hele affaire, maar in aflevering vijf voel je dat er iets niet klopt. Van slachtoffer naar psychopaat, dat is hoe Adele haar leven een wending neemt nadat ze opgenomen werd in een revalidatiekliniek. Ze verbleef daar tien jaar geleden samen met haar beste vriend Rob, toen haar ouders om het leven kwamen. Rob was een heroïneverslaafde en Adele was geobsedeerd door astrale projectie. Dit betekent kortweg dat je van ziel verwisselt met een andere persoon.

/

Een relatie met een psychopaat

Hoewel astrale projectie op enige fantasie beroept, kleeft het verhaal je aan de lippen en word je volledig meegetrokken in de psychopate wereld van Adele. Rob en Adele wisselen van ziel en David weet dat. Ondertussen heeft Rob een overdosis genomen en is hij niet langer in leven. Daarom is David op de vlucht voor zijn eigen vrouw en is hij onderweg naar Schotland om de politie op de hoogte brengen van Adele en Rob. Ondertussen is Louise zich ook bewust van wie de echte slechterik is in het verhaal. Hoewel ze dat weet, vertelt ze aan Adele dat David haar gaat aangeven. En zoals je wel verwacht steekt Adele daar een stokje voor.

/

Op Netflix: laatste aflevering

Adele belt Louise op met een verzonnen verhaal van zelfmoord. Louise is een goedgelovig persoon en springt direct haar auto in richting Adele’s huis. In die tijd steekt Adele haar eigen huis in brand en neemt ze een dosis heroïne. Op het moment dat Louise arriveert staat het huis al in lichterlaaie en is er geen mogelijkheid meer om naar binnen te lopen. Louise wil weten hoe Adele het stelt en past astrale projectie toe. Hierdoor verwisselt Louise met de ziel van Adele die zich in de woning bevindt. Ondanks haar goede intenties brandt Louise haar ziel mee op in het lichaam van Adele en blijft de ziel van Rob voortbestaan in het lichaam van Louise. David keert terug richting huis en weet van niets, hij trouwt met Louise en beseft niet dat hij opnieuw met iemand anders getrouwd is dan de vrouw die hij voor hem ziet.

Lees meer Marie Claire op: Netflix: 7 nieuwe series, films en documentaires om in maart te kijken; Neflix: Moxie, de feministische film voor moeder en dochter(s); Waarom je ‘Pretend It’s a City’ op Netflix nu wil kijken

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Behind Her Eyes, Netflix, Netflixserie, Thriller.