Netflix: 7 nieuwe series, films en documentaires om in maart te kijken
© Netflix

Netflix: 7 nieuwe series, films en documentaires om in maart te kijken

Door Charlotte Deprez en Florianne Thys
Leestijd: 2 min

Geen idee wat te kijken op Netflix? Marie Claire selecteert elke maand een aantal van de beste nieuwe series en films die je echt wil zien. Dit zijn onze favorieten voor de maand maart. Veel plezier!

1. Biggie: I Got a Story To Tell – documentaire – 1 maart

Bijna 25 jaar na het overlijden van rapper Notorious BIG, komt Netflix met de documentaire Biggie: I Got A Story To Tell. Die belooft een duik te zijn in de wereld van één van de meest invloedrijke rappers aller tijden. De familie en vrienden van de artiest raapten hiervoor hun moed bijeen en dat heeft geleid tot dit pareltje. Aan de hand van de unieke en ongepubliceerde beelden en interviews portretteert deze documentaire een man wiens snelle opkomst en tragische einde een gevolg zijn van twintig jaar doorbrengen in de rapwereld.

/

2. Operation Varsity Blues: The College Admissions Scandal – documentaire – 17 maart

Deze nieuwe Netflix-documentaire onderzoekt Rick Singer, het brein achter de oplichterij die ervoor zorgde dat kinderen van beroemdheden (zoals Felicity Huffman en Lori Loughlin) zonder geldig bewijs werden toegelaten op de Amerikaanse topuniversiteiten. Zijn methoden varieerden van kinderen toe te staan om vals te spelen bij hun toelatingsexamens voor de universiteit tot het vervalsen van atletiekgegevens of het omkopen van de schoolverantwoordelijken.

/

3. Sky Rojo – seizoen 1 – 19 maart

De makers van La Casa de Papel maken een comeback met een nieuwe actieserie die boordevol duistere humor en spanning zit. Het verhaal gaat over drie prostituees: Coral, Wendy en Gina die proberen te ontsnappen aan Moisés en Christian. Dat zijn de handlangers van pooier Romeo die de eigenaar is van Club Las Novias. De drie vrouwen beginnen samen aan een hectische race waarin ze honderden gevaren zullen trotseren. En hun enige plan is: nog vijf minuten in leven blijven.

/

4. Who Killed Sara? – seizoen 1 – 24 maart

Deze nieuwe Netflix-serie vertelt het verhaal van Alex die veroordeeld wordt als de moordenaar van zijn zus. Na jarenlang ten onrechte vast te zitten, gaat hij na zijn vrijlating op zoek naar de échte moordenaar. En zoekt hij wraak op diegene die hij lange tijd heeft verdacht. Maar helaas blijkt ook die man zijn zus geen kwaad te hebben aangedaan. Wie is dan wel de moordenaar?

/

5. The Irregulars – seizoen 1 – 26 maart

De avonturen van Sherlock Holmes, deel 64856… Deze gloednieuwe serie lijkt misschien een zoveelste in de rij, maar het ziet er naar uit dat het onderzoek van de beroemde speurneus botst met wat we ooit tevoren zagen. Het verhaal speelt zich af in het Victoriaanse Londen, waar een bende straatjongeren zich inzetten om misdaden op te lossen in opdracht van Watson en zijn mysterieuze partner Sherlock Holmes. Met uitzondering dat deze keer de misdaden een bovennatuurlijke wending nemen en er een duistere macht opduikt. En…..we moeten toegeven dat de trailer nog maar weinig prijsgeeft, dus we zullen moeten wachten tot 26 maart.

/

6. A Week Away – Film – 26 maart

Deze nieuwe film is een mix tussen High School Musical en Four of Us, waarin Will Hawkins (Kevin Quinn) een tiener in crisis speelt die een keuze moet maken na problemen met de politie. Ofwel gaat hij naar de jeugdgevangenis, ofwel gaat hij mee op een zomerkamp met Christenen. Het is een feel good-verhaallijn waarin Will in eerst instantie wat verdwaald loopt, maar vervolgens zijn draai vindt en smoorverliefd wordt op een trouw lid van dit kamp (Bailee Madison). In A Week Away wordt er gezongen, gedanst en loopt het over van de positieve vibes. Is dat niet net wat we nu nodig hebben ?

/

7. The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society – film – 31 maart

De verfilming van de bekende bestseller van Mary Ann Shaffer en Annie Barrows, geregisseerd door Mike Newell (Four Weddings and a Funeral, Harry Potter and the Goblet of Fire), is binnenkort te zien op Netflix. De geliefde roman vertelt het verhaal van Juliet Ashton (gespeeld door Lily James), een schrijfster die op de tijd vooruit loopt en die sterke banden smeedt met de excentrieke en charmante leden van de boekenclub Peel Pie Society. Ook wel gekend als de liefhebbers van aardappelschillen. Ze besluit daarom deze club op te zoeken die destijds nog onder de Duitse bezetting viel en valt in zwijm voor Guernsey…

Lees meer Marie Claire op: Black History Month: deze films en series moet je absoluut kijken; 14 romantische films voor valentijn; Netflix: de beste nieuwe films en series om in januari te kijken

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Documentaires, Films, Maart, Netflix, Releases, Series.