4 apps die je motiveren om te beginnen met lopen
© Shutterstock

4 apps die je motiveren om te beginnen met lopen

Door Camille Vernin  & Emma Verbeke
Leestijd: 3 min

Nu er mooier weer op komst is en de motivatie om aan ons lichaam te werken opnieuw groter is, vragen velen zich vast af of het geen tijd wordt om te beginnen met (hard)lopen. Omdat iedereen wel eens een duwtje in de rug kan gebruiken gingen wij op zoek naar de vier beste apps om je te motiveren bij het lopen!

De voordelen van lopen op het lichaam en onze geest zijn al lang bewezen. Het werd reeds aangetoond dat het een effectieve training is en een goede manier is om endorfines (natuurlijke opiaten die uitgescheden worden door onze hersenen en plezier vergroten) te produceren.

Vroeger werd wel eens beweerd dat je minimum veertig minuten moet sporten om vet te verbranden, maar dat klopt niet. Nu blijkt dat onze vetreserves al na een kwartier worden aangevallen. Het belangrijkste is intensiteit. Je wisselt best een paar heel intense minuten af met een paar minuten herstel.

Ondanks de vele bewijzen in het voordeel van hardlopen, is het voor veel mensen toch moeilijk om het vol te houden. En voor wie al een eindje bezig is, kan het ook nooit kwaad om eens een balans op te maken van je resultaten en vooruitgang. Net daarom gingen wij op zoek naar de leukste apps die je kunnen steunen en het sporten zoveel leuker maken!

Meer lezen: Loopgewoontes van de Belg ontrafeld: we lopen gemiddeld 31 kilometer per maand

/

De meest zorgenvrije: ForMyFit

apps lopen

Shutterstock

ForMyFit is een app die ontwikkeld werd in België met de hulp van een sportcoach en andere professionals uit de industrie. Met de applicatie heb een persoonlijke trainer op zak, en dat elk moment van de dag. Klinkt dat bekend? Op het eerste zicht is de app weinig verrassend en verschilt hij weinig van gelijkaardige programma’s. Zo moet je bijvoorbeeld beginnen met het invullen van een vragenlijst over jouw gewoontes en doelen. Maar er schuilt ook een heel gecompliceerd algoritme achter de app, dat ForMyFit echt persoonlijk maakt. Het biedt je de mogelijkheid om te trainen op basis van je hartslag. Zo luister je echt naar je lichaam terwijl je vooruitgang blijft maken.

Een must? De voice coach die je in real time vertelt wanneer je moet versnellen, vertragen, een pauze nemen… Het motiveert je om te hardlopen zonder je voortdurend zorgen te moeten maken over je lichaam.

ForMyFit is verkrijgbaar voor IOS en Android.

/

De klassieker: Runkeeper

 

apps lopen

Shutterstock

Als je op zoek bent naar een app die je laat triomferen in jouw doelen, dan is Runkeeper misschien wel de applicatie die jij zoekt! Na het invullen van een vragenlijst kan je zelf een persoonlijk trainingsprogramma samenstellen. Het programma wordt wekelijks aangepast en volgt je bij elke stap van je trainingsschema. De applicatie is betalend, maar je kan ze eerst een week gratis testen. Daarna kan je je een jaar lang inschrijven voor 3,33 euro per maand.

Op de app kan je ook zien hoelang je sessies duren, welke afstand je hebt afgelegd, het aantal calorieën je hebt verbrand en je afgelegde route dankzij de GPS-functie van je gsm.

Runkeeper is verkrijgbaar op IOS en Android.

/

De meest genereuze: Charity Miles

apps lopen

Unsplash

Zin om te hardlopen voor het goede doel? Download dan snel de Charity Miles app! Al de kilometers die jij loopt, worden omgezet in donaties voor een goed doel naar keuze. Je hebt zelfs de keuze om te rennen, wandelen of zelfs fietsen. Klik vervolgens op start en het tellen kan beginnen. Je kan ook lid worden van een team om zo samen punten te verzamelen.

Op 31 mei 2017 had de app al meer dan 2 miljoen dollar opgehaald voor het goede doel!

Charity Miles is verkrijgbaar via IOS en Android.

/

De meest originele: Zombies, Run!

apps lopen

Shutterstock

Het doel hier is om je eigen huid te redden van een horde zombies die je op de hielen zit. Het verhaal onthult zich in verschillende seizoen in ware The Walking Dead stijl. Elke aflevering vereist ook een specifieke missie: een voorraad afleveren, overlevenden redden of je schuilplaats verdedigen.

Zombies, Run! is gratis beschikbaar via IOS en Android.

Vanaf nu heb je dus geen excuses meer om je hardloopschoenen niet aan te trekken. De vier applicaties zijn dan ook allemaal in lijn met de bekende slogan van Adidas: “De race begint vanaf het moment dat je vergeet dat je aan het lopen bent”.

Meer lezen? 7 podcasts om te luisteren tijdens het lopenDe 7 leukste sporten om indirect je buikspieren te trainenGETEST: EMS, sporten met elektrostimulatie.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Apps, Hardlopen, Loopapps, Lopen.