De 7 leukste sporten om indirect je buikspieren te trainen
© Shutterstock

De 7 leukste sporten om indirect je buikspieren te trainen

Leestijd: 2 min

Om een mooie, platte buik te krijgen, moet je niet alleen vet in die zone verliezen, maar ook je buikspieren trainen. Helaas zijn de meeste buikspieroefeningen zoals sit-ups en crunches niet bepaald leuk te noemen. Maar niet getreurd, je kan ook indirect je buikspieren trainen met sporten die wél leuk zijn. Wij sommen ze even voor je op.

1. Gymnastiek

Een sterke core en buikspieren zijn enorm belangrijks voor turners. Tijdens hun oefeningen moeten ze hun lichaam kaarsrecht kunnen houden en daarvoor moet je core erg sterk zijn. Vanaf de eerste les trainen de kinderen hun buikspieren en het blijft altijd even belangrijk om er aandacht aan te besteden. Of je nu balanceert op de balk of lastige oefeningen doet aan de ringen, die buikspieren blijven belangrijk, wat maakt dat je van turnen een mooie strakke buik krijgt.

Sporten buikspieren

Getty Images

/

2. Zwemmen

Olympische zwemmers zoals Pieter Timmers hebben allemaal gespierde sixpacks. Zwemmen is niet alleen een uitstekende cardiotraining, maar traint ook veel spieren in je lichaam. Ook je buikspieren profiteren mee van deze oefening. Wissel je slagen voldoende af om verschillende buikspieren te trainen.

Sporten buikspieren

Shutterstock

/

3. Voetbal

Ook voetballers hebben baat bij een goed ontwikkelde core. Door een sterke core kan je gemakkelijker bewegen op het veld en harder trappen op de bal. Tijdens de training wordt er dan ook veel gefocust op het ontwikkelen van de buikspieren. Daarnaast moet je ook vaak lopen tijdens de opwarming en dat is dan weer goed om dat laatste restje lichaamsvet te verbranden, waardoor je buik ook strakker zal worden.

sporten buikspieren

Getty Images

/

4. Boksen

Boksen is zowel een cardio- als krachttraining voor je lichaam. De intensieve sport zorgt ervoor dat je calorieën verbrandt, maar boksen is ook erg lastig voor je buikspieren. De kracht van een slag komt namelijk niet alleen uit je arm, maar vooral uit de rotatie die je met je heup maakt. Door die constante rotatiebewegingen train je onbewust je core en buikspieren.

Sporten buikspieren

Shutterstock

/

5. Hoelahoepen

Je kan je buikspieren ook gewoon thuis trainen. Met een ouderwetse hoelahoep gebruik je je buikspieren wanneer je je bekken en heupen kantelt. Je hebt enkel een hoelahoep, leuke muziek en een beetje oefeningen nodig voor een leuke work-out van je buikspieren.

Sporten buikspieren

Shutterstock

/

6. Trampolinespringen

Een trampoline is niet alleen leuk voor kinderen, ook jij kan er heel veel plezier aan beleven. Tijdens het springen, train je niet alleen je billen en benen, maar ook je buikspieren. Wil je vooral daarop focussen, span ze dan op tijdens het springen, dan vergroot je het effect. Tegenwoordig bestaan er ook groepslessen tijdens welke je samen met vriendinnen naar hartenlust kan springen.

sporten buikspieren

Shutterstock

/

7. Volleybal

Ook van een leuke groepssport zoals volleybal kan je een strakkere buik krijgen. Terwijl je rondspringt en de bal opslaat over het net leveren je buikspieren een grote inspanning. Ideaal voor een strakke en gespierde buik!

sporten buikspieren

Shutterstock

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Buikspieren, Sporten, Strakke buik.