Dit skigebied werd verkozen tot beste skidorp ter wereld
© Getty Images

Dit skigebied werd verkozen tot beste skidorp ter wereld

Door laura dabekaussen
Leestijd: 1 min

Op zoek naar een fantastisch skioord? Wat dacht je van Val Thorens? Dit Franse wintersportpaleis is met 1,8 miljoen stemmen opnieuw verkozen tot 'beste skidorp ter wereld'. Daarmee laat het andere skigebieden als het Oostenrijkse Kitzbühel en Zwitserse Verbier ver achter zich. Wie wil boeken, kan maar beter snel zijn, want we voorspellen een lawine aan reserveringen.

World Ski Awards

valthorens_gebied_mc

Pers

De prijzen werden uitgereikt door de World Ski Awards, die al voor de zesde keer nu georganiseerd worden. Het is de enige wereldwijde wedstrijd die skigebieden extra beloont voor hun toewijding. Dit jaar vond de uitreiking plaats in Kitzbühel, Oostenrijk. Val Thorens won met 1,8 miljoen stemmen de prijs van ‘beste skidorp ter wereld’ en er komen nog extra pluimen bij voor het skidorp, want het werd dit jaar ook voor de zesde keer verkozen tot ‘beste skidorp in Frankrijk’.

/

Het geheim van Val Thorens

Volgens Val Thorens is deze bekroning een verdienste van teamwork. Onder het motto ‘Live united’ haalt het team alles uit de kast om in winter- en zomerseizoen de bezoekers een onvergetelijke ervaring te bezorgen. Dat de meeste skigebieden in de zomer noodgedwongen moeten sluiten, is een feit, maar Val Thorens heeft er een oplossing voor bedacht. Zo is het gebied volgend jaar het toneel voor de aankomst van de laatste bergrit uit de Tour De France en wordt het uitzichtpunt over het hele skigebied: de lift Cime Caron, volledig vernieuwd.

Kers op de taart zijn de plannen om tegen 2020 een nieuw sport- en cultuurcentrum in de stad te openen.

Wij zetten ons beste (ski)latje voor en kijken alvast uit naar de komende skiperiode.

valthorens_groepsfoto_mc

Pers

Lees meer Marie Claire: De 14 mooiste Chalets om bij weg te dromen,Hunkemöller lanceert eerste skicollectie,Beste selfie-spots in New York, Londen 5 onmisbare ervaringen in november, Stijlvolle skivesten voor een feilloos parcour.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Award, Reizen, Ski, Skiegebied, Skiën, Snowboarden, Tour De France, Val Thorens, Wintersport.