Stad Kortrijk organiseert hedendaags fotofestival ‘Track & Trace’
© Anne-Sophie Dejans

Stad Kortrijk organiseert hedendaags fotofestival ‘Track & Trace’

Door Enya Torrez
Leestijd: 1 min

Vanaf 13 maart kan je in de stad Kortrijk terecht voor een gloednieuw fotofestival: 'Track & Trace'. Het festival kijkt naar fotografie binnen ons dagelijkse leven en de rol die het speelt in het digitale tijdperk. 'Track & Trace' is bovendien volledig gratis.

/

Vanaf 13 maart organiseert Stad Kortrijk een hedendaags fotofestival: ‘Track & Trace’. De gloednieuwe tentoonstelling neemt zes weken lang het hart van Kortrijk over en wil bezoekers op een veilige en leuke manier uitnodigen om uit hun kot te komen. ‘Track & Trace’ strekt zich over verschillende binnen- en buitenlocaties. De bezoeker wordt op sleeptouw genomen langs verrassende beeldverhalen van onder andere kleppers als Katrien De Blauwer en Bieke Depoorterstralen.

“Track en Trace is onze eerste stap richting Culturele Hoofdstad van Europa 2030. (…) Ik kan u garanderen dat dit fotofestival haar gelijke niet kent in de wereld. We gaan veel verder dan louter een aantal grote namen brengen. We hebben als stad getoond dat we durven. We leggen de ziel van de fotografie bloot”, aldus Axel Ronse, schepen van Cultuur Kortrijk
De naam ‘Track & Trace’ verwijst trouwens naar het online systeem dat in de logistieke sector werd ontworpen. We kennen allemaal het systeem dat ons helpt om een pakje (of meer) online te volgen tot het bij ons thuis is geleverd. “Volgen en gevolgd worden is het nieuwe normaal. We laten een spoor na, bewust of onbewust”, vertellen de organisatoren.
/

Praktische info

Het fotofestival gaat door vanaf 13 maart tot en met 25 april 2021. Een bezoek aan de voorstelling is volledig gratis. Ontdek het volledige programma via www.trackandtracekortrijk.be.

Lees meer Marie Claire op: Woman to watch: Julie Deaulmerie, Is ‘Da Vinci of Debt’ het duurste kunstwerk ooit? en Brand samen een kaars met Candle Up! als steun aan de kunstsector.

Tags: Expo, Fototentoonstelling, Kortrijk.