Paris by night: vijf hotspots om snel uit te testen
© Serpent à plume

Paris by night: vijf hotspots om snel uit te testen

Leestijd: 1 min

De stad van de liefde, de stad van de mode, de lichtstad; hoe je Parijs ook wil noemen, een bezoekje is altijd een goed idee. Op zoek naar de beste hotspots du moment voor een avondje uit? Een overzicht.

1. Forest restaurant

Misschien haast even bekend als de Eiffeltoren zelf zijn de prachtige Parijse daken. Voeg daar nog een heerlijke cocktail aan toe en een zonsondergang en je krijgt romantiek ten top. Forest, het nieuw restaurant van Julien Sebbag, bevindt zich niet torenhoog in de lucht, wel met uitzicht op ’s werelds bekendste toren.

Dit nieuwe restaurant van de Moma Group, brengt een eerbetoon aan het beroemde new-wave nummer ‘The Forest’ van de Britse band The Cure en strekt zich uit tot in de muren van het Musée d’Art Moderne de Paris. In een intieme setting worden lokale sharing bites geserveerd.

2. Mikado Dancing

Discotheek Le Mikado, is een van dé nachtelijk hotspots van Parijs en omgeving. De kelder van Hotel Rochechouart doet dienst als historische danstempel van de Franse hoofdstad. Ooit was het dé place to be in the Roaring Twenties, dé tangotempel en tot slot de plaats bij uitstek voor echte ballroom bals. Een clandestiene plek voor een lange tijd, waar mensen verliefd werden voor en op de avond.

/

3. Skybar Paris

 

View this post on Instagram

 

Een bericht gedeeld door Skybar Paris (@skybarparis)

Op zo’n 115 meter hoogte biedt Skybar Paris je een van de meest adembenemende zichten over de lichtstad. Met een magnifiek panorama over de stad én de Eiffeltoren. Maar naast het prachtig uitzicht, kan je je ook laten verwennen door de heerlijke fusion keuken en geweldige cocktails.

Lees ook: Alles wat je moet weten over de balayage

4. Boeuf sur le Toit

Grafische lijnen, spiegels, Art Deco houtwerk, ultrachique bankjes en kussens… De Boeuf sur le Toit, opnieuw ingericht door Alexis Mabille, geeft je zin om er de hele nacht te blijven. Dat is maar goed ook, want de plaats is zo ontworpen dat hij in een opeenvolging van zalen evolueert van de meest verstandige naar de meest feestelijke. Kiezen doe je van het menu van chef-kok Jean-Pierre Vigato, die zijn grote klassiekers voorstelt; van tong meunière tot tartaar van rundvlees. Eén ding is zeker: alles is om je vingers bij af te likken.

5. Serpent à Plume

Misschien wel een van de best bewaarde geheimen van Parijs. Om in Le Serpent A Plume te komen, moet je door een kledingwinkel lopen en de stenen trap nemen die naar de kelder leidt. Deze cocktailbar, die wordt gerund door Alexander Keyes Rash, is een knipoog naar de jaren 1970, dankzij een decoratie van Vincent Darré. Witte vinyl sofa, Jean Rayère wandlampen, alkoof bekleed met groen fluweel, Azteekse beeldhouwwerken gevonden op veilingen… De avonden kunnen eindigen in de jacuzzi genesteld onder de trap.

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Hotspots, Parijs.