Onze beauty editor selecteert de nieuwigheden die je moet kennen
©

Onze beauty editor selecteert de nieuwigheden die je moet kennen

Door Kim De Craene
Leestijd: 2 min

Belgische psychedelicia en verzorgingproducten op basis van mariadistels: deze beautymerken, -producten en -plekken die nieuw zijn in ons land vielen ons deze maand op.

/

De kracht van distels

Nieuwe skincare voor mannen: Dhist’l. Voor het Belgische merk is doorgedreven werkzaamheid het absolute startpunt. Elk ingrediënt werd kritisch geselecteerd op basis van wetenschappelijk bewezen resultaten. Geen 38 verschillende referenties, maar een doelgericht gamma van topkwaliteit, dat is waar Dhist’l voor gaat. Het driekoppig gamma bestaat uit twee klassieke gezichtsverzorgingsproducten en een serum. Opvallend is het gebruik van silybine, het actieve bestanddeel van mariadistel, gekend als één van krachtigste antioxidanten uit de plantenwereld. De crèmes werken herstellend en hydraterend maar hebben ook een anti-aging werking. 99% van de ingrediënten zijn van natuurlijke oorsprong, de producten zijn vegan en bevatten geen ‘nasties’. Er wordt bovendien niet getest op dieren.

Prijzen vanaf € 36, verkrijgbaar in de apotheek en via de website.

/

Iedereen aan de psychedelica

Ook een Belgische primeur is Aydoo, een premium microdosing-programma. Het klinkt erg trippy en boezemt de Belg misschien wat angst in. Maar net van dat taboe wil Aydoo af, de Gentse start-up wil iedereen aan de psychedelische truffels. Lorenzo Bown, medeoprichter van de start-up, had een eerste ervaring met microdosing in Silicon Valley, waar hij met collega-entrepreneurs de weldaden van gelimiteerd en gecontroleerd gebruik van psychedelische truffels opzocht. Samen met compagnon Nicolas Roegiers richtte hij in 2022 Aydoo op. Een bedrijf waarmee de consument met thuispakketten met psychedelische truffels en coachingsessies richting gezondere energie, betere focus, creativiteit en mentaal welzijn wordt gegidst.

Meer info op de website.

Lees ook: Rustips voor tijdens je vakantie

/

Groene vingers

Het Franse Manucurist is sinds 1996 een specialist in manicures en handverzorgingen en is vanaf nu ook verkrijgbaar in ons land. Manucurist positioneerde zich in 2017 als een innovatief, ethisch en natuurlijk merk. Hun producten zijn vriendelijk voor de gezondheid en het milieu. Twee jaar later lanceerden ze Green Flash, een gelnagellak met gezonde ingrediënten die kan verwijderd worden zoals een gewone nagellak. Een revolutie die gebruikers in staat stelt om giftige producten de rug toe te keren en niet langer afhankelijk te zijn van omslachtige salonapplicaties en -verwijdering.

Te koop via Douglas.

/

Moois uit Toscane

De huidverzorgingslijn Seed to Skin arriveerde onlangs in Brussel, in de rekken van de boetiek Beauty by Kroonen. De producten zijn samengesteld door natuurlijke ingrediënten te combineren met geavanceerde moleculaire wetenschap en zo de ware kracht van de natuur te benutten. De crèmes, lotions en serums worden met de hand vervaardigd op het Toscaanse landgoed Borgo Santo Pietro in een ultramodern labo. Voor hun producten wenden ze hoge concentraties actieve ingrediënten en natuurlijke stoffen aan, voor een resultaatgerichte lijn van producten die celregeneratie en huidverjonging bevordert.

Meer info over prijzen en beschikbaarheid op de website.

/

Verkwikkende voeten

Geen nieuwe lancering maar wel een noodzakelijkheid voor de komende zomerweken: het voetenbad van RainPharma. Je voeten trakteren op een zalig, fris voetbad wordt nog leuker met de stijlvolle zwarte never ending circle. Krijgt het voetbad een plekje in de badkamer? Je kan hem gebruiken als voetbad, maar je kan er evengoed beautyproducten in verzamelen of de schaal met gastendoekjes er in opgerold in het toilet zetten. Werk het verwenmoment af met de producten uit de nieuwe Soft Feet Box: een Intensive Recovery Wax, Intensive Recovery Socks, High Performance Foot File en de verfrissende en ontgeurende Revitalising Foot Bath Oil.

Voetbad Never Ending Circle, € 59, en Soft Feet Box, € 59, 95, te koop via de website.

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Beauty.