Arte slaat de handen in elkaar met RSC Anderlecht
© arte

Arte slaat de handen in elkaar met RSC Anderlecht

Leestijd: 1 min

Arte en RSC Anderlecht slaan de handen in elkaar. In een capsulecollectie brengen ze een ode aan voetbalcultuur en de verbindende kracht van beide communities samen.

De samenwerking combineert de creatieve visie van Arte met het unieke DNA van RSC Anderlecht. Arte vertaalt sinds haar start verschillende artistieke en culturele referenties in eigentijdse collecties. Design, kunst, fotografie, muziek en cultuur definiëren de multidisciplinaire aanpak van het Belgische merk. Door de handen in elkaar te slaan met RSC Anderlecht, een iconisch instituut dat staat voor verbinding en inclusiviteit, brengen ze het begrip collectiviteit verder dan de 90 minuten op het veld.

Lees ook: Balenciaga opent eerste winkel in Brussel

Bij het ontwerpen liet Arte zich inspireren door oude voetbalarchieven en vintage voetbalshirts. De capsulecollectie bestaat uit een exclusieve voetbalshirt waarin RSC Anderlecht aanstaande zaterdag zal aantreden in de galawedstrijd tegen het prestigieuze Olympique Lyonnais. De exclusieve shirt, een samenwerking tussen Arte, RSC Anderlecht en sponsor Joma, is vanaf vandaag beschikbaar. Daarnaast bestaat de gelimiteerde collectie uit een tracksuit, een T-shirt, een longsleeve, een polo T-shirt en een sjaal. Maandag 18.07.2022 wordt de volledige capsulecollectie gelanceerd.

Alle items zijn online verkrijgbaar bij zowel Arte als de officiële fanshop van RSC Anderlecht.

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Anderlecht, Arte.