Netflix: 5 nieuwe series om de Japanse anime-wereld te ontdekken
© Netflix

Netflix: 5 nieuwe series om de Japanse anime-wereld te ontdekken

Door Enya Torrez
Leestijd: 1 min

Japan heeft al jaren het beste te bieden in de vorm van anime. Elke maand opnieuw verschijnen er steeds weer nieuwe series. Ook streamingplatformen zoals Netflix zien de populariteit van deze verhalen stijgen. Daarom lijsten wij vijf aankomende anime titels op die je zeker moet kijken.

/

1. The Way of the Househusband

De legendarische yakuza, “de Onsterfelijke Tatsu” die in zijn eentje een rivaliserende bende versloeg met een loden pijp, is een naam die iedereen kent. Kort na zijn plotselinge verdwijning duikt hij weer op met een kleine verandering van beroep. Nu uitgerust met een schort, heeft Tatsu het geweld opgegeven en probeert hij een eerlijk leven te leiden als huisman. Terwijl hij zich aanpast aan alledaagse huishoudelijke taken, ontdekt Tatsu dat huisman zijn zijn eigen uitdagingen heeft, van het slagveld dat bekend staat als supermarktverkopen tot mislukkingen in de keuken. Ondanks dat hij vreedzaam leeft, lijken misverstanden hem links en rechts te volgen.

The Way of the Househusband is nu te zien op Netflix.

/

Yasuke

Een vredige schipper die ooit bekendstond als de zwarte samoerai, neemt een meisje met mysterieuze krachten onder zijn hoede en raakt opnieuw verzeild in een conflict. Zijn wens om een vreedzaam bestaan te behouden na een leven vol geweld lijkt niet in vervulling te komen. Maar wanneer een plaatselijk dorp het centrum wordt van sociale onrust tussen strijdende Daimyo, moet Yasuke zijn zwaard opnemen.

Yasuke is vanaf 29 april te zien op Netflix.

/

Eden

Duizenden jaren in de toekomst bevindt zich een stad die bekend staat als “Eden 3”. Uitsluitend bewoond door robots is er van een menselijk leven geen spraken. Tijdens een routinematige opdracht wekken twee landbouwrobots per ongeluk een menselijk babymeisje waardoor ze alles in vraag stellen wat ze hebben geleerd: dat mensen niets meer zijn dan een verboden oude mythe. Samen voeden de twee robots het kind in het geheim op in een veilige haven buiten Eden.

Eden is vanaf 27 mei te zien op Netflix.

/

Record of Ragnarok

“Record of Ragnarok” vertelt het verhaal van 13 goden van over de hele wereld en 13 van ’s werelds meest opmerkelijke mensen die het uitvechten in een-op-een-gevechten om het lot van de mensheid te beslissen. Gebaseerd op de manga gemaakt door Azychika, Shinya Umemura en Takumi Fukui, begint een serieuze strijd van transcendentale woede!

Record of Ragnarok is vanaf juni te zien op Netflix.

/

Resident Evil: Infinite Darkness

Vooral bekend in de vorm van survival-horrorspellen voor gamers, wordt Resident Evil nu getransformeerd in een Netflix-Original anime-serie. Het verhaal belooft de twee populaire personages, Leon S. Kennedy en Claire Redfield te volgen. De makers lieten alvast weten dat fans van het spel een nooit eerder vertoonde Resident Evil-wereld zullen ontdekken.
 
Deze serie staat gepland voor een wereldwijde lancering in 2021 exclusief op Netflix.

Lees meer Marie Claire op: Netflix lanceert eindelijk officiële trailer van ‘The Woman in the Window’, De beste sporten om een thuiswerk-burn-out tegen te gaan en Pitch the podcast: architectuurwandelingen door Antwerpen en Gent met ‘Immodôme’.

Tags: Anime, Netflix, Series.