Museum Night Fever: Brusselse musea openen hun deuren voor workshops, shows en meer
© Unsplash

Museum Night Fever: Brusselse musea openen hun deuren voor workshops, shows en meer

Door Lotte Gillis
Leestijd: 1 min

Voor wie nood heeft aan een culturele escapade in het Brusselse is dit misschien wel het ideale evenement. Tijdens Museum Night Fever kan je 33 Brusselse musea bezoeken tot middernacht en later. 

/

Een cultureel uitstapje naar Brussel was nog nooit zo effectief. Tijdens Museum Night Fever op 21 oktober krijg je met 1 ticket toegang tot 33 verschillende musea. Maar daar blijft het niet bij want in elk museum kan je een andere ervaring beleven. Van een silent disco tot unieke shows en exclusieve tentoonstellingen, elk museum heeft iets anders te bieden. Deze vier activiteiten trokken alvast onze aandacht.

Lees ook: Leuke adresjes in Brussel om te ontdekken

/

1. Drag show in het Art & marges museum

Gedurende de hele avond kan je in het Art & marges museum naar een 20 minuten durende drag show gaan kijken. Naast drag bevat de show ook een flinke portie fashion want de jassen die tijdens de voorstelling gedragen worden, werden allemaal ontworpen door studenten modeontwerp van de Francisco Ferrer Hogeschool.

/

2. Dansoptreden in het Museum Kunst & Geschiedenis

In het Museum Kunst & Geschiedenis zullen studenten van de Brusselse École de Crique een dansopvoering vertonen. Het speciale aan deze voorstelling is dat de dans ook een verhaal vertelt. Aan de hand van beweging brengen de dansers de geest van architect en ontwerper Josef Hoffmann opnieuw tot leven.

Lees ook: 6 expo’s in onze buurlanden die een citytrip waard zijn

/

3. Silent disco in het Museum van de Nationale Bank

Sta je toch liever zelf op de dansvloer dan dat je ernaar kijkt? In de Nationale Bank kan je zowel je make-up laten doen door visagisten als genieten van een silent disco. Extra uniek aan deze ervaring is dat de zaal verlicht zal worden met dezelfde UV-lampen als die dat de Nationale Bank gebruikt om biljetten te controleren.

/

4. Workshop zeefdruk in La Maison des Arts

Op deze speciale avond worden ook Brusselse ondernemingen uitgelicht. Een daarvan is Ksaar.bxl, het merk dat kleding ontwerpt met onze hoofdstad als inspiratiebron. zij geven een unieke workshop in La Maison des Arts waar je je eigen kleding kan laten zeefdrukken.

/

Ook wanneer de musea na middernacht sluiten, is het evenement eigenlijk nog niet gedaan. In de Botanique kan je namelijk terecht voor een afterparty met tal van dj-sets.

Meer informatie over Museum Night Fever vind je op de website.

Lees ook: Réné Magritte wordt 125 jaar: zo wordt de kunstenaar in de kijker gezet

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Brussel, Cultuur, Feest, Museum.