Réné Magritte wordt 125 jaar: zo wordt de kunstenaar in de kijker gezet
©

Réné Magritte wordt 125 jaar: zo wordt de kunstenaar in de kijker gezet

Door Louise-Marie Servranckx
Leestijd: 1 min

De bekende kunstenaar Magritte wordt 125 jaar. René Magritte was een Belgische surrealistische kunstenaar die vandaag de dag nog steeds bekend staat om zijn raadselachtige schilderijen. Het werk van Magritte kenmerkt zich door een precieze en realistische uitvoering, gecombineerd met surrealistische en vaak absurde elementen. Naar aanleiding van de 125-jarige verjaardag van de kunstenaar, lanceerde enkele merken een collectie om hem te eren.

/

Magritte X Izipizi

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door IZIPIZI (@izipizi)

Een van de merken dat een Magritte-collectie lanceerde, is het brillenmerk IZIPIZI. Het is trouwens al hun tweede collectie rond Magritte. IZIPIZI is opgericht door drie jeugdvrienden, Charles Brun, Quentin Couturier en Xavier Aguera. Nadat ze afstudeerden, beseften ze dat ze samen een project op poten wilden zetten. Nu maken ze al 10 jaar toegankelijke en kleurrijke brillen, voor iedereen. De exclusieve collectie rond Magritte bestaat uit zowel leesbrillen en zonnebrillen. Deze staan in het teken van poëzie, humor en verbeelding. De monturen spelen met het zichtbare en het onzichtbare, met subtiliteit en elegantie, net als de kunstenaar dat deed in zijn schilderijen. De leesbril is beschikbaar in drie verschillende kleuren, de zonnebril in één kleur.

IZIPIZI, leesbril € 35,00, zonnebril € 40,00, de brillen zijn hier te koop.

/

Swatch X Magritte

Swatch

Ook het Zwitserse horlogemerk Swatch creëerde een collectie rond Magritte. Het merk ontwierp twee horloges die zijn beroemdste schilderijen in draagbare kunst vertalen. Zo hebben ze nu een horloge gebaseerd op het schilderij La trahison des images en op het schilderij Le fils de l’homme. Één ding is zeker: ceci n’est pas une pipe.

Swatch, € 105,00, de horloges zijn via hier te koop.

/

Naast de mooie collecties van deze merken, zijn er ook nog heel wat andere dingen te doen rond het 125-jarige bestaan van de bekende kunstenaar. Wij maakten voor jou een klein overzichtje.

Magritte Museum

Vi

Visit.Brussels, Magritte Museum

Magritte Museum opende op zeven oktober terug hun deuren en er zijn maar liefst 29 nieuwe werken te bewonderen. Hiernaast is alles wat het museum zo groots maakt, bewaard gebleven: de intieme sfeer, verrassende scenografie, citaten, enzovoort. Het Magritte Museum bezit de grootste verzameling werken ter wereld van de Belgische surrealist, dus is zeker een bezoekje waard.

Magritte Museum, Koningsplein 1, 1000 Brussel, meer info.

/

Bar Magritte in Hotel Amigo

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hotel Amigo (@hotelamigobrussels)

Hotel Amigo is een luxe vijfsterrenhotel gelegen in hartje Brussel. Als eerbetoon aan Magritte en het surrealisme vernieuwt Hotel Amigo zijn bar. Vanaf 21 november, de verjaardag van de bekende kunstenaar, kan je genieten van verrassende cocktails in een onverwachte omgeving.

Bar Magritte in Hotel Amigo, Vruntstraat 1, 1000 Brussel, meer info.

Lees ook: 6 expo’s in onze buurlanden die een citytrip waard zijn

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Brussel, Cultuur, Kunst, Magritte.