Marie Claire lanceert Instagramfilter voor Women’s Day
© Unsplash

Marie Claire lanceert Instagramfilter voor Women’s Day

Door Lauren Moens
Leestijd: 1 min

Met filters kan je tegenwoordig alles. Vollere lippen? Sproetjes? Te weten komen welk Friends-personage je bent? Check, check, check.

Nu kan je ook aan al je volgers tonen dat je achter het idee van gendergelijkheid staat, want bij Marie Claire hebben wij speciaal voor Women’s Day een filter ontworpen.

/

Women’s Day

Al sinds 1921 is het op 8 maart over de hele wereld Internationale Vrouwendag. Met deze dag herdenken we de eerste staking van vrouwen in de textiel- en kledingindustrie, die plaatsvond op 8 maart 1908 in New York. Dat wil zeggen dat we al meer dan 100 jaar op deze dag stilstaan bij vrouwenrechten en aandacht vragen om situaties waarin vrouwen nog steeds achtergesteld worden. Dankzij ruim een eeuw vrouwenemancipatie zijn we al ver gekomen, maar we zijn er nog niet. Daarom vieren we ook dit jaar op 8 maart traditiegetrouw Internationale Vrouwendag.

Dit jaar staat deze dag in het teken van #EachforEqual: individueel én collectief bouwen aan een gendergelijke wereld, op de werkvloer en daarbuiten. Op Women’s Day doorbreken we stereotypen, verruimen we onze blik op vrouwen en mannen, pakken we ongelijke situaties en vieren we prestaties van vrouwen.

woemnsday1

Unsplash

/

On Strike

Op 8 maart 2018 legden 5 miljoen Spaanse vrouwen het werk neer naar aanleiding van de Internationale Dag van de Rechten van de Vrouw. Zij deden dit onder het motto ‘Als vrouwen stoppen, dan stopt de wereld’. En het land lag die dag effectief plat. In 2019 werd er in verschillende landen opgeroepen om opnieuw de armen te kruisen, dit jaar heeft dat echter niet veel zin aangezien Women’s Day op een zondag valt. Wel wordt Internationale Vrouwendag in verschillende Belgische steden gevierd.

womensday2

Unsplash

Draag jij gendergelijkheid even hoog in het vaandel als wij hier bij Marie Claire? Haast je dan snel naar onze Instagram @marieclaire_belgie en test hem zelf uit! Maak een story met de filter en vergeet @marieclaire_belgie zeker niet te taggen!

Ben jij nog op zoek naar een leuke outfit om op je story te dragen of om aan te trekken tijdens een van de vele activiteiten die zondag in verschillende steden georganiseerd worden? Dit zijn onder favoriete shirts om te dragen op Internationale Vrouwendag.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Internationale Vrouwendag, Women's day.