Deze 3 verrassende AI lifehacks maken het leven iets gemakkelijker
© Unsplash

Deze 3 verrassende AI lifehacks maken het leven iets gemakkelijker

Door Lotte Gillis
Leestijd: 1 min

In een wereld waarin elektronica en artificiële intelligentie een steeds grotere rol gaan spelen, kan je er maar beter gebruik van maken. Deze drie verrassende lifehacks maken gebruik van AI en zijn makkelijk toe te passen in je dagelijks leven.

/

AI bestaat in alle vormen en maten. Zo kan het gebruikt worden om foto’s, audio en zelfs volledige video’s te genereren, maar zijn er ook diensten zoals ChatGPT die het mogelijk maken om snel informatie terug te vinden en samen te vatten. Die toepassingen zijn het bekendst, maar er zijn ook nog tal van andere manieren waarop je AI kan inschakelen in je dagelijks leven. Laat je alvast inspireren door deze 3 lifehacks.

Lees ook: Pijn aan de eierstokken: wanneer moet je je zorgen maken?

/

1. Posters ontwerpen

Posters zijn een makkelijke en leuke manier om je interieur op te fleuren. Toch is interieur iets super persoonlijk en soms vind je niet meteen een poster die past in jouw inrichting. In die situatie kan je gebruikmaken van AI. Postermerk Desenio heeft namelijk een speciale functie genaamd ‘imaginator‘. Hier kan je makkelijk het onderwerp invoeren waar je een poster van wilt. Daarna kies je een specifieke stijl voor de poster en binnen de minuut krijg je drie voorbeelden van posters die aan jouw wensen beantwoorden. Het eindresultaat kan je nog verder naar wens aanpassen en als je er tevreden over bent kan je de poster eenvoudig op de site bestellen.

/

2. Gepersonaliseerde kleurplaten maken

Deze volgende lifehack is handig voor wie kids heeft die graag kleuren. Kinderen hebben vaak de meest uiteenlopende interesses, maar dankzij AI kan je die nu allemaal bundelen in een simpele kleurplaat. Houdt je kind bijvoorbeeld van dino’s, chocolade en trompetten? Geen probleem. Open ChatGPT en vraag iets in de trant van ‘Kan je een kleurplaat maken waarop dino’s, chocolade en trompetten staan?’ en je ontvangt een antwoord onder de vorm van een downloadbare kleurplaat die er exact zo uitziet als je gevraagd hebt. Uren kleurplezier gegarandeerd!

/

3. Je huis inrichten

Of je nu net verhuisd bent of je huidige interieur helemaal beu bent, herinrichten kan een hele klus zijn. Uiteindelijk kan je wel een idee hebben van hoe de kamers er op het einde zullen uitzien, maar echt zeker ben je nooit. Dat kan leiden tot veel trekken en sleuren met meubels die in je gedachten toch echt beter tot zijn recht kwamen dan in de realiteit. Gelukkig is ook hier een AI oplossing voor. Op de website homedesigns.ai kan je makkelijk je interieur al eens online inrichten voor je in het echt aan de slag gaat. Het enige wat je moet doen is een foto van de kamer waar het over gaat uploaden en dan kan je met behulp van AI ontdekken hoe verschillende stijlen en interieurstukken eruit zouden zien in jouw specifieke ruimte. Deze website werkt niet alleen voor binneninterieur, maar ook voor buitenruimtes.

Lees ook: De ultieme tips van een voedingsspecialist om zo lang mogelijk te blijven stralen

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: AI.