Lady Whistledown kondigt officieel tweede seizoen van Bridgerton aan
© Netflix

Lady Whistledown kondigt officieel tweede seizoen van Bridgerton aan

Door Enya Torrez
Leestijd: 2 min

Netflix heeft officieel bekend gemaakt dat er een tweede seizoen van Bridgerton komt. Hoewel het in de sterren geschreven stond door het succes van het eerste seizoen, zijn onze harten vol negentiende-eeuwse drama toch opgelucht. Dit weten we nu al.

/

Bridgerton krijgt een tweede seizoen. En terecht. Aan de hand van een persbericht dat gisteren de wereld werd ingestuurd, kondigt Lady Whistledown herself de komst van een nieuw social season aan. In de hoofdrol? Lord Anthony Bridgerton. Best verrassend aangezien hij in het eerste seizoen eerder afgeleid werd door een zekere opera-zangeres. Besluit hij dan toch zijn rol als hoofd van de familie op zich te nemen en het juiste voorbeeld te zetten voor zijn jongere broers en zussen?

Bridgerton

Netflix

/

Hoewel de productie zal starten in de lente van 2021, duurt het hoogstwaarschijnlijk nog een tijdje voordat we de Bridgerton-familie terug op ons scherm zien. Toch weten we nu al enkele details over het aankomende seizoen, van cast en plot tot zelfs een trailer.

Het verhaal

Op basis van het eerste seizoen en Lady Whistledowns aankondiging, kunnen we besluiten dat ook het tweede seizoen de verhaallijn van de boeken van Julia Quinn zal volgen. Waar het eerst boek ‘The Duke and I’ over de intrede van Daphne in de Londense high society gaat, vertelt het tweede boek ‘The Viscount Who Loved Me’ het verhaal van de oudste Bridgerton-broer Anthony en zijn zoektocht naar (ware) liefde.

Wanneer Anthony een verloofde weet te vinden, is de zus van zijn verloofde bijzonder wantrouwig. Zij ziet het huwelijk liever niet doorgaan en vertrouwt Anthony Bridgerton niet. Naarmate tijd verstrijkt laat Anthony zien dat hij haar vertrouwen waard kan zijn. En we weten allemaal wat er gebeurt als een Bridgerton-broer zijn charmes in de strijd gooit. Ook de zus van Anthony’s verloofde heeft geen schijn van kans, al helemaal niet wanneer haar gevoelens een drastische ommezwaai maken.

Lees ook: Een blik achter de schermen bij de nieuwe Netflix-hit ‘Bridgerton’.

De cast

Volgens de boeken zouden alle personages uit het eerste seizoen opnieuw hun opwachting maken in het volgende seizoen. Ook Netflix kondigde aan dat al onze geliefde personages zullen terugkeren voor de productie van het tweede seizoen. Laten we dan met z’n allen duimen voor meer juicy scenes van The Duke and zijn lepel?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bridgerton (@bridgertonnetflix)

Wat met het liefdesverhaal van Daphne en Simon?

Als het tweede seizoen zich gaat focussen op de oudste Bridgerton-telg, wil dit dan zeggen dat we niets meer over het iconische liefdesverhaal van Daphne en Simon zullen zien? Laten we hopen van niet. Indien de stijl van seizoen 1 gevolgd wordt, zal er voldoende ruimte zijn om ook de andere personages te volgen. Al ziet het er niet al te goed uit voor The Duke en zijn Duchess.

In een interview met TV Guide zei Regé-Jean Page, beter gekend als The Duke, het volgende: “Ze zijn heel jong getrouwd. Ze hebben nog heel wat te groeien. Ze hebben veel te doen, en ik denk dat het altijd leuk zal zijn om ze dat samen te zien doen. Ik ben niet zeker of ik wel in het paradijs geloof. Ik weet dat het romantische genre dat wel doet, het is onderdeel van het verhaal dat je een happy ending krijgt, maar wanneer het neerkomt op de personages verder te verkennen, denk ik dat liefde een steeds evoluerend iets is. Het is iets dat leeft, dat ademt en dat verzorging en onderhoud nodig heeft. Maar ook iets dat aanpassingen nodig heeft wanneer het verslijt of barst.”

Trailer

Jammer genoeg is er nog geen officiële trailer met beelden van het nieuwe seizoen. De productie moet dan ook nog beginnen. Gelukkig hebben we in tussentijd wel een aankondiging van het tweede seizoen met de hoogtepunten van seizoen 1 om op terug te kijken:

Lees meer Marie Claire op: Netflix: de beste nieuwe films en series om in januari te kijken, Zo kwamen de 7.500 handgemaakte kostuums uit ‘Bridgerton’ tot stand en 22-jarige dichter Amanda Gorman geeft Amerika hoop.

Tags: Bridgerton, Netflix.