Belgische festivals die je dit festivalseizoen niet mag missen
© wecandance

Belgische festivals die je dit festivalseizoen niet mag missen

Leestijd: 2 min

Al zin in de zomer en alle festivals? Wij ook! We maakten een kleine opsomming van dé festivals die je moét meepikken. 

/

Tomorrowland

Het internationaal bekende Belgische elektrofestival is dit jaar naar goede gewoonte terug. Niet minder dan 600 artiesten van over de hele wereld zullen aanwezig zijn, waaronder Dimitri Vegas & Like Mike, B Jones en Martin Garrix. “Adscendo” is het thema van deze 17e editie van het festival: een reis door de wereld van bibliotheken, boeken en verhalen. Voorbij zijn de gebroeders Grimm, Tomorrowland neemt het over en schrijft het verhaal.

Meer info vind je hier.

/

WECANDANCE

Het themafestival WECANDANCE viert dit jaar zijn 10de verjaardag. Het thema werd opnieuw geïnspireerd op de laatste modeshows en wordt dit jaar ‘Sea, Sand and Sun’, een keuze die perfect past bij het decor van WECANDANCE. Het festival vindt plaats op het prachtige strand van Zeebrugge, een atypische locatie die door de jaren heen het publiek heeft weten te bekoren. De festivalgangers worden uitgenodigd om voor deze jubileumeditie hun beste kleren aan te trekken. Op het programma staan een extra podium, transparante blauwe en zanderige outfits en een culinair aanbod op basis van Noordzeeproducten voor een nog meeslepender ervaring. Dit alles gaat gepaard met een champagne die het festival voor de gelegenheid heeft ontwikkeld.

Meer info vind je hier

/

Dour Festival

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dour Festival (@dourfestival)


“Dour”, het wildste festival van het land, heeft zijn vaste gasten. Het is in de loop der jaren een vaste waarde geworden in de muziekwereld dankzij de unieke sfeer. Leuk weetje: Beyoncé heeft zelf al eens op het podium van Dour gestaan! Dit jaar staat er geen Queen B op het programma, maar wel een keur aan artiesten die het publiek ongetwijfeld zullen verblijden. Op het programma: Damso, Lomepal, L’impératrice, Lous en The Yakuza & Peggy Gou!

Meer info vind je hier.

/

Werchter

Rock zit in het DNA van Werchter sinds de start van het festival in 1975. In de loop der jaren heeft het evenement zijn armen geopend voor andere muziekstijlen om een maximaal aantal mensen aan te spreken. Zo deelt Stromae dit jaar de affiche met de Red Hot Chili Peppers, Muse, Artic Monkeys, Rosalia en zelfs Lil Nas X. Het festival biedt het publiek een unieke kans om grote namen uit de muziekwereld te zien die niet vaak voet op Belgische bodem zetten.

Meer info vind je hier.

/

Paradise City

In zijn idyllische omgeving, een tuin omringd door water, belooft het festival het publiek het beste van de huidige elektromuziek. Iedereen wordt uitgenodigd om in het park van het Château de Ribaucourt te dansen op het ritme van artiesten uit de hele wereld. Dit is al de 8e editie van Paradise City. Onder de gasten zullen de DJ’s Palms Trax en Folamour, beschreven als de populairste van Europa, optreden. Maar ook Adriatique, Helena Hauff en LSDXOXO, die een vleugje techno zullen brengen. En dan, nieuw dit jaar, zal een kleiner 6e podium gereserveerd worden voor de meest energieke DJ-sets.

Meer info vind je hier.

/

CORE festival

Voor het tweede jaar op rij keert het jonge festival terug naar hartje Brussel in het groene Osseghempark aan de voet van het Atomium. De eerste editie van het festival trok veel aandacht. De eclectische artiesten treden op op vijf podia die in de vier hoeken van het park tussen de bomen zijn opgesteld. Core festival is het pure product van een samenwerking tussen de twee kolossen, Rock Werchter en Tomorrowland. Dit jaar heeft het festival een aantal vrouwelijke artiesten uitgenodigd: Angèle, Charlotte Adigéry, Olivia Dean, Eliza Rose, HAAi, PinkPantheress, Romy, The Blessed Madonna en Little Simz.

Meer info vind je hier.

/

Voodoo village

Een festival voor liefhebbers van electro, techno, house en zelfs disco. Het Voodoo Village Festival belooft een meeslepende ervaring te worden dankzij het geluid en de verlichting van de podia. Het logo van het festival is voor deze nieuwe editie in een nieuw jasje gestoken. Het is aangepast aan het thema van dit jaar, “Uniting Souls”. Deze keuze is ingegeven door het feit dat voor de organiserende teams “muziek, kunst en cultuur de kracht hebben om mensen samen te brengen en een gemeenschapsgevoel te creëren”.

Meer info vind je hier

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Festivals.