Marc Jacobs maakt comeback op de catwalk met extravagante FW21 collectie
© Marc Jacobs

Marc Jacobs maakt comeback op de catwalk met extravagante FW21 collectie

Leestijd: 1 min

Na zestien maanden maakte ontwerper Marc Jacobs deze week zijn comeback op de catwalk voor het herfst- en winterseizoen voor 2021. Met deze extravagante collectie die hij wijdde aan zijn passie voor mode en creativiteit, bewijst hij nogmaals waarom hij al 35 jaar een van de meest invloedrijke stemmen in de mode is.

Al ruim anderhalf jaar heeft Marc Jacobs geen hoofdcollectie getekend. Hij besloot de pandemie te gebruiken om te herbronnen en af te stappen van de traditionele gejaagde modekalender. “Onze beslissing om een pauze te nemen, stelde ons in staat om goed na te denken, een stapje terug te nemen en eens grondig te bestuderen wat werkt, wat niet werkt, waar we van houden, wat we willen loslaten en wat waarde, belang en betekenis voor ons heeft”, aldus de designer in het persbericht over de collectie.

Marc Jacobs AW21

Jacobs ontdekte tijdens de periode dat hij na 35 jaar aan het roer staan van zijn gelijknamige label, nog steeds niets liever doet dan collecties ontwerpen. Collecties die vrolijk maken, mensen doen dromen en die een uiting zijn van creativiteit. “Na maanden van angst, onzekerheid en eenzaamheid, merk ik hoe belangrijk die creativiteit is voor mezelf en anderen. Ik denk zelfs dat ik kan stellen dat het van vitaal belang is.”

Deze week voegde hij daad bij het woord en palmde de New York Public Library in om voor een beperkt publiek zijn collectie voor de herfst- en winter van 2021 voor te stellen. En wat een comeback maakte hij. Enerzijds presenteerde hij mode die de emotionele nasleep van de pandemie vertaalt: oversized hoodies en bovenstuks van donsmateriaal, gebreide jurken tot op de grond, comfortabele broeken met wijde pijpen en platform schoeisel. Anderzijds liet hij zich inspireren door onze drang naar feesten en vrolijkheid. We zagen pailletten, hoge hakken, fantastische felgekleurde jurken en rokken in verfrissende kleurencombinaties, broeken van glanzende pvc-stof en meer van dat leuks.

Jacobs werkte altijd op zijn eigen voorwaarden, maar misschien was er een pandemie nodig om écht weer tot zijn recht te komen. In één woord: heerlijk!

Ontdek onze favoriete looks hieronder:

Vond je dit interessant? Lees dan ook: De hoogtepunten van de SS22 mannenmodeweek, Dior lanceert eerste collectie micro bags en Glenn Martens presenteert eerste collectie voor Diesel.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Aw21, Marc Jacobs, New york fashion week.