Beleef een onvergetelijke trip naar de Champagnestreek langs deze 8 adressen
© Getty Images

Beleef een onvergetelijke trip naar de Champagnestreek langs deze 8 adressen

Door Hannah Gellens
Leestijd: 3 min

Druiven in overvloed aan de ranken, krioelende plukkers ertussenin. In de Franse Champagnestreek is de oogst op dit moment volop aan de gang. Het loont dus zeker en vast de moeite om impulsief nog een tripje erheen te maken. Of je kan natuurlijk ook op een ander tijdstip in het jaar gaan. Want eigenlijk valt er het hele jaar door vanalles te zien en te beleven. Marie Claire mocht er dankzij Champagne Officiel naartoe reizen en selecteerde voor jou de 8 beste tips.

/

Royal Champagne

Voor een overnachting of spasessie met adembenemend uitzicht moet je bij Royal Champagne zijn. Alle vertrekken in dit luxehotel richten zich naar de pracht en praal van de wijnvelden, die zich uitstrekken onderaan de heuvel van dit hotel. Niet voor niets dat het restaurant en terras de naam Bellevue heeft gekregen.

Naast Bellevue huist er nog een tweede eetgelegenheid in Royal Champagne. Le Royal, bekroont met een Michelinster, neemt je voor een avond mee terug in de tijd. Onder een met goud gepatineerd plafond brengt de Koninklijke Balzaal een historisch eerbetoon aan de vrouwen die een rol speelden in het leven van Napoleon.

Meer info vind je hier.

/

Pressoria – Voyage sensoriel au coeur de Champagne

Pressoria is een gloednieuw museum in het voormalige druivenpersgebouw van Pommery.

Het is een modern interactief museum waar – letterlijk – al jouw zintuigen geprikkeld worden. Je kan er voelen, ruiken, horen, zien en proeven en dat allemaal in een Champagnecontext. Het is zoals het klinkt: een heerlijke ervaring!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Pressoria (@pressoria_voyagesensoriel)

Meer info vind je hier.

/

Best Western Hotel de la Paix

Voor een overnachting, tegen scherpe prijzen, moet je bij Best Western Hotel de la Paix zijn. Gelegen in het levende hart van Reims, is het de ideale uitvalsbasis om al jouw trips in de Champagnestreek te maken.

Het hotel heeft alle faciliteiten die nodig zijn voor een aangenaam verblijf (restaurant, sauna, zwembad, fitness …).

Meer info vind je hier.

/

Château de Sacy Reims

Château de Sacy in Reims is een hotel-restaurant dat prachtig gelegen is tussen de wijnvelden. Vanaf minuut één dat je er binnen wandelt, voel je je volledig ontspannen en krijg je het gevoel ontsnapt te zijn aan de realiteit.

Het kasteel heeft alles wat een goed hotel nodig heeft. De kamers en suites zijn even uniek en elegant als het restaurant verfijnd en onvergetelijk is. Daarnaast is het ook uitgerust met een welnessruimte, voorzien van een sauna en twee chique verzorgingsruimtes.

Meer info vind je hier.

/

Champagnehuis Ruinart

Een trip naar de Champagnestreek is niet compleet zonder een bezoek aan een groot Champagnehuis, en bij Ruinart ben je zeker aan het juiste adres. Het was destijds, in 1729, pater Nicolas Ruinart die als eerste een bedrijf in de streek opstartte om Champagne te produceren.

Vandaag de dag word je er ten harte verwelkomd voor een rondleiding in de ondergrondse crayères waar de Champagne ligt te rijpen of een brunch, bereid door een residentiële chef in La Maison Ruinart.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Champagne Ruinart (@ruinart)

Meer info vind je hier.

/

Au Piano Des Chefs

Au Piano Des Chefs, van chef Eric Geoffroy, is een culinair atelier in hartje Reims – recht naast de kathedraal – waar je terecht kan voor een allesomvattende gastronomische ervaring. Je kookt er zelf wat je eet en dat met smaken en geuren die in perfecte harmonie zijn met de Champagne die je drinkt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door AU PIANO DES CHEFS (@aupianodeschefs)

Meer info vind je hier.

/

Champagne Moussé Fils

Moussé Fils is Champagne die al generaties met veel liefde gemaakt wordt. En dat is duidelijk te merken aan de passie die de huidige eigenaar Cédric Moussé overbrengt wanneer hij gasten rondleidt op zijn erf of de trots die hij uitstraalt tijdens de tasting van zijn Champagne.

Bij Moussé Fils staat de Pinot Meunier druif, of ook wel ‘het zwarte schaap’ onder de Champagnedruiven, centraal. Ze geven een bijzondere toets aan de Champagne Moussé Fils die je niet snel zal vergeten.

Meer info vind je hier.

/

Trésors de Champagne Boutique

In Trésors de Champagne Boutique in centrum Reims ligt al het harde werk van maar liefst 28 onafhankelijke Champagnemakers gebotteld. Meer dan 170 cuvées staan er op de kaart!

Deze shop is eigenlijk de perfecte afsluiter van jouw trip omdat je er net voor vertrek nog vanalle soorten kan proeven en kan kopen, om ook achteraf nog – thuis en wel – na te genieten van jouw heerlijke trip.

Meer info vind je hier.

Lees ook: Drie cocktails met whisky die het proberen waard zijn

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Activiteiten, Champagne, Frankrijk, Reizen.