Galerij Zidoun-Bossuyt exposeert nooit eerder geziene werken van Keith Haring
© Pers

Galerij Zidoun-Bossuyt exposeert nooit eerder geziene werken van Keith Haring

Door Laura Dabekaussen
Leestijd: 1 min

Van 25 januari tot en met 9 maart kan je in de Luxemburgse galerij Zidoun-Bossuyt terecht voor een spectaculaire tentoonstelling van Keith Haring. In collectie vind je unieke, nooit eerder geziene stukken van de kunstenaar.

Ontdek de allure en het verzet in Harings werken tussen 1980 en 1989.

/

Keith Haring: verzetsstrijder van New York

Keith Haring staat symbool voor de New Yorkse tegencultuur van 1980. Dat komt door zijn visie op kunst en de functie ervan. De meesterlijk tekenaar bepaalde met zijn werk een groot deel van het bewustzijn van de New Yorker. Met in 1980 homofobie en aids in opmars, verzette Keith zich tegen de publieke opinie en maakte kunst die deze problemen onder de aandacht bracht. Daarom wordt hij beschreven als een humanist in een individualistische tijd.

Keith haring

Pers

Wist je dat Keith Haring later zelf aan aids gestorven is?

/

Kunst: Harings werk en invloed

Haring’s werk vertaalt zich in zwartwitte lijnen en felle kleuren. Zijn schilderijen en sculpturen hebben vloeiende vormen en dansende lijnen, die een aanklacht vormen tegen de veroordelende maatschappij van toen. Haring haalde zijn inspiratie vooral op straat en in het dagelijks leven.

Keith haring

Pers

/

De internationale allure van Luxemburg

Galerie Zidoun-Bossuyt is dé Luxemburgse galerie bij uitstek voor hedendaagse kunst. Met haar internationale allure en diverse spannende exposities, is ze zeker een uitstap naar Luxemburg waard. De tentoonstelling van Keith Haring is de derde solo-tentoonstelling die er gehouden wordt. Eerder waren hier al tentoonstellingen van kunstenaars Jean-Michel Basquiat en Jean Dubuffet. De expositie van nu bevat bijna veertig werken uit Belgische, Franse en Luxemburgse privécollecties. Het zijn schilderijen, sculpturen, tekeningen en objecten gemaakt tussen 1980 en 1989.

Keith Haring

Pers

Praktisch:

“KEITH HARING A NEW HUMANISM”

Curator: Gianni Mercurio

Tentoonstelling: 25 januari 2019 – 9 maart 2019
Openingsuren: Dinsdag-Vrijdag 10-18u, zaterdag 11-17u
Adres: 6 rue Saint-Ulric, L-2651 Luxembourg

Lees meer Marie Claire: Unieke pop-up Canvas combineert kunst en cocktails, Gezocht: culturele singles voor een blind date in het museum, Yves Saint Laurent krijgt eigen museum in Parijs en Marrakesh, The Pharmacy: innovatieve cocktailbar komt naar Antwerpen.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Keith Haring, Kunst, Luxemburg, Tentoonstelling.