In de nieuwe Netflix-hit ‘Sky Rojo’ spelen powervrouwen de hoofdrol
© Netflix

In de nieuwe Netflix-hit ‘Sky Rojo’ spelen powervrouwen de hoofdrol

Door Esther Marneffe
Leestijd: 1 min

Zin in een portie absurde actie? Dan is de nieuwste Netflix-hit Sky Rojo iets voor jou. De it-serie van de maand volgt het verhaal van drie prostituees die hun leven in eigen handen nemen en vastberaden zijn hun vrijheid in eigen handen te nemen.

/

Wanneer drie prostituees, Coral, Wendy en Gina, na een misdaad uit een club vluchten, worden ze achtervolgd door hun pooier en zijn handlangers. Het avontuur loopt uit tot een bewogen roadtrip vol absurde en meeslepende actie. Deze bad-ass vrouwen hebben meer in hun mars dan in eerste instantie lijkt en ze doen dan ook wat nodig is om hun vrijheid te waarborgen. Bereid je voor op een sexy actieserie in de stijl van La Casa de Papel, waar vrouwen hun eigen heft in handen nemen.

Netflix

Makers en uitvoerend producenten Álex Pina en Esther Martínez Lobato werkten eerder al samen aan La Casa de Papel. Ze brengen nu hun kennis en ervaring mee op de set van dit volledige nieuwe verhaal. Met een cast bestaande uit Verónica Sánchez, Lali Espósito, Yany Prado en Asier Etxeandia bevat de serie alvast genoeg pit om de verhaallijn te kunnen dragen.

/

Netflix Original op en top

De serie werd opgenomen in Madrid en Tenerife. Je kan het eerste seizoen sinds kort op Netflix bekijken. Lang zullen fans niet moeten wachten op het tweede seizoen. Het vervolg van de achtervolging is al gefilmd en zal te zien zijn vanaf 21 juli. Elk seizoen bestaat uit acht afleveringen van 25 minuten. De korte afleveringen maken de serie pittig en vooral binge-waardig.

“We wilden dat Sky Rojo dezelfde hectische actie zou hebben als altijd. De looptijd van 25 minuten werd gebruikt om de dynamische aard van het plot te onderstrepen: de ontsnapping, de race om te overleven”, zeggen Álex Pina en Esther Martínez Lobato.

Sky Rojo is nu te zien op Netflix. De trailer voor het tweede seizoen bekijk je hieronder;

Lees meer Marie Claire op: Waarom iedereen het over de Netflix-serie ‘Behind Her Eyes’ heeftNetflix: 7 nieuwe series, films en documentaires om in maart te kijken5 Netflix-series die zich afspelen in Parijs

 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Actie, Netflix, Sky Rojo, Spaanse serie.