5 Netflix-series die zich afspelen in Parijs
© Netflix

5 Netflix-series die zich afspelen in Parijs

Door Lisa Aelvoet
Leestijd: 1 min

Emily in Paris mag dan een van de best bekeken series zijn van 2020, Netflix heeft heel wat andere topseries te bieden waarmee je ook in 2021 de lichtstad op je scherm laat schitteren.

/

Dix pour cent

Of Call my agent! vertelt het verhaal van collega’s Andréa, Matthias, Gabriël en Arlette, die voor het castingbureau ASK in Prijs werken. De serie neemt ons mee in het reilen en zeilen van het kantoor, inclusief glamoureuze soirées en wispelturige acteurs, actrices en regisseurs. Elke aflevering is vernoemd naar een Franse acteur of actrice, die zichzelf ook vertolkt in de aflevering in kwestie. 2021 bracht ons het vierde seizoen van de reeks, waarin onder andere Charlotte Gainsbourg een verschijning maakt, alsook een aankondiging van een veelbelovend vijfde seizoen.

/

Lupin

De Netflix Original Lupin, met Omar Sy in de hoofdrol, is een vliegensvlugge misdaadreeks die zich afspeelt in Parijs. De serie volgt Assane Diop, die geïnspireerd door de gentleman-inbreker Arsène Lupin, zijn vader wil wreken. Het eerste deel kan je nu al bekijken en eindigt met een cliffhanger van formaat. Naar de verschijningsdatum van het tweede deel is het nog even uitkijken.

/

The Eddy

De achtdelige miniserie The Eddy etaleert een aantal bekende gezichten, zoals André Holland, die jazzclubuitbater Elliot vertolkt en Amandla Stenberg, die voor de gelegenheid in de huid van zijn dochter Julie kruipt. Jazzclub ‘The Eddy’ staat op de rand van het faillissement en is de spil waar de reeks om draait. Elliot probeert er het verlies van zijn zoon te vergeten maar krijgt te maken met een aantal onderwereldfiguren.

/

Plan Coeur

Oftewel The Hook Up Plan, dateert al uit 2018 maar blijft goed. In het eerste seizoen koppelen de Parijse Emilie en Charlotte hun vriendin Elsa stiekem aan gigolo Jules. Hoe dat verder verloopt – én hoe de personages omgaan met de lockdown – zie je in seizoen 1 & 2 van de serie. Wanneer het derde en laatste seizoen op Netflix verschijnt, is voorlopig nog koffiedik kijken.

/

Le Bazar de la Charité

Le Bazar de la Charité speelt zich in ware Bridgerton-stijl af in het Parijs van de 19de eeuw. In de eerste aflevering kunnen Alice, Adrienne en Rose op het nippertje ontsnappen aan een verwoestende brand. De reeks geeft weer hoe de drie vrouwen na die traumatische gebeurtenis hun leven weer proberen op te pikken in het patriarchale Parijs van die tijd.

Lees meer: Ontdek de geschiedenis van de Love-armband van Cartier, Marion Cotillard straalt in de nieuwe Chanel N°5-campagne: 15 weetjes over het iconische parfum, Streetstyle inspiratie: stijlvol door de regen.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >