Hummus: verras je gasten met deze 3 originele dips

door Laura Dabekaussen & Manon de Meersman
Marie_Claire_originele_hummus_recepten
©Shutterstock

Dat hummus al enkele jaren hip is, is je ongetwijfeld niet ontgaan. Op feesten kan je geen cracker meer vinden zonder een laagje hummus of guacamole erop. Wil je je gasten daarom eens echt verrassen? Probeer dan de onderstaande drie recepten eens. Wedden dat jouw hummus in de smaak zal vallen?

Oorspronkelijk uit het Midden-Oosten, is hummus een onmisbaar element op de mezzetafel. Deze bereiding op basis van kikkererwten, tahini en sesamcrème serveer je het best met falafel, naan of pitabrood.

1/

1.Hummus van zoete aardappel

Zoete aardappel is de nieuwste revelatie in de keuken. Het oranje goud is ongelooflijk veelzijdig, dus waarom zou je het niet gebruiken in je dips?

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen
  • 400 g kikkererwten
  • Snufje komijn
  • Snufje paprika
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Snufje zout
  • Naan brood

Bereiding

  1. Schil de zoete aardappelen en kook ze in zout water.
  2. Wanneer gaar, plaats in een blender met de kikkererwten en mix.
  3. Voeg olijfolie, komijn, paprika en snufje zout toe.
  4. Meng alles door elkaar en serveer met naan brood.

2/

2.Hummus met tzatziki

Deze Griekse variant is een echte sterspeler. Verleid je gasten met frisse yoghurt en komkommer in de dips.

Ingrediënten

    • 500 g kikkererwten
    • 2 potjes Griekse yoghurt
    • 1 komkommer
    • 1 knoflookteen
    • 1 eetlepel azijn
    • gehakte munt
    • 15 ml olijfolie
    • Peper en zout
  • Libanees brood

Bereiding

  1. Mix de kikkererwten met de knoflook en olijfolie.
  2. Snij de komkommer in dunne plakjes.
  3. Voor de tzatziki: meng Griekse yoghurt, azijn, munt en komkommer.
  4. Voeg de tzatziki toe aan de hummus.
  5. Kruid en serveer met Libanees brood.

3/

3.Hummus met wortel, linzen en hazelnoten

Deze dip is perfect voor koude winterdagen. Serveer met pitabrood en wat fetakaas voor een extra touch.

Ingrediënten

  • 300 g gekookte kikkererwten
  • 5 wortels
  • 200 g groene linzen
  • 2 handvol hazelnoten
  • 1 snufje komijn
  • 1 snufje paprika
  • 15 ml olijfolie
  • Peper en zout
  • Pita brood

Bereiding

  1. Kook de linzen in zout water.
  2. Schil de wortels en kook ze.
  3. Mix de wortels, linzen en kikkererwten met komijn, paprika, olijfolie en een handvol hazelnoten.
  4. Breek de rest van de hazelnoten en strooi met een scheutje olijfolie over de hummus.
  5. Serveer met pitabrood.

Geen fan van brood? Probeer dan eens deze gefrituurde lamsballetjes met hummus.

Lees meer Marie Claire: 5 opkomende Belgische foodies op Instagram, SOS feestdagen: de nieuwste detoxtrends onder de loep, Heerlijke cinnamon rolls voor dummies, 10 heerlijke veggiespreads voor op je boterham, De beste plekjes om heerlijk te ontbijten in Sint-Truiden.

| | | |
Tags: Aperitief, Foodies, Hummus, Recepten.

Elders op het web

Op andere sites van Editions Ventures