3 recepten met chocolade om de overschotten van Pasen weg te werken
© Unsplash

3 recepten met chocolade om de overschotten van Pasen weg te werken

Door Lotte Gillis
Leestijd: 1 min

Pasen is inmiddels al een hele tijd voorbij, maar de feestdag laat graag zijn sporen na. Zo is de kans groot dat je te maken krijgt met een overdaad aan chocolade, simpelweg te veel om op te eten. Toch is verspilling zonde, laat je inspireren door deze recepten met chocolade om je overschotten nuttig te gebruiken.

/

Eiwitrijke vegan milkshake

Eiwitrijke vegan milkshake

Unsplash

Benodigdheden

  • 250 ml kokosmelk
  • 30 gram chocolade
  • 1 banaan
  • 1 eetlepel pindakaas
  • 30 gram vanille proteïnepoeder
  • 4 ijsblokken

Bereiding

  1. Smelt de chocolade au bain-marie.
  2. Doe de kokosmelk, chocolade, banaan, pindakaas en het vanillepoeder in een blender en meng tot een homogeen mengsel.
  3. Giet de milkshake in een glas en voeg er de ijsblokken aan toe.

Lees ook: 3x ijskoffie: deze recepten maak je gemakkelijk zelf

/

Mueslirepen met chocoladestukjes

Mueslireep met chocoladestukjes

Unsplash

Ingrediënten (voor 6 stuks)

  • 120 gram havermout
  • 60 ml olie
  • 60 ml water
  • 60 gram honing
  • Een scheutje citroensap
  • 70 gram chocolade
  • 70 gram noten

Bereiding

  1. Doe de chocolade in een vershoudzakje en maal het tot fijne stukjes door er met een lepel op te slaan.
  2. Meng de chocolade met de noten en de havermout.
  3. Meng de olie met het water, de honing en het citroensap, doe het mengsel in een pan en blijf roeren tot je een kleverig homogeen mengsel krijgt.
  4. Roer dit mengsel door het chocolademengsel en spreid het uit over een bakplaat die bekleed is met bakpapier.
  5. Laat alles afkoelen op een frisse plaats.
  6. Snij het geheel in 6 gelijke delen, eet je niet alles in een keer op, bewaar de rest dan in de koelkast.
/

Suikervrije chocolademousse

chocomousse

Unsplash

Ingrediënten

  • 200 gram pure chocolade
  • 3 eieren
  • 60 gram stevia
  • 200 ml magere room

bereiding

  1. Smelt de chocolade au bain-marie.
  2. Scheidt de eieren en klop de eiwitten stijf.
  3. Voeg de stevia geleidelijk aan de eiwitten toe en meng.
  4. Klop de eidooiers los en meng ze met de chocolade.
  5. Klop de room stijf.
  6. Meng de room eerst met het chocolademengsel en roer er dan de eiwitten onder.
  7. Verdeel de chocomousse over potjes en laat ze opstijven in de koelkast.

Lees ook: 3 superfood ontbijtrecepten met chiazaad

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Chocolade, Recept.