De beste plekjes om heerlijk te ontbijten in Sint-Truiden
© Unsplash

De beste plekjes om heerlijk te ontbijten in Sint-Truiden

Door Laura Dabekaussen
Leestijd: 3 min

Ontbijten in Limburg was nog nooit zo lekker. Sint-Truiden is de hoofdstad van Haspengouw, maar voor velen ook nog onontgonnen gebied, zéker op vlak van food.

 

Toch heeft de stad van de appel en de peer veel te bieden. Wij nemen je mee naar de lekkerste, maar ook mooiste plekken om te ontbijten.

/

1. Posterijen

Brieven posten, postzegels verzamelen, het behoort bijna tot het verleden. Maar in het hartje van Sint-Truiden komt ons verleden bij de post opnieuw tot leven. Hier ligt ‘Posterijen’, een voormalig postkantoor omgebouwd tot ontbijtbar en brasserie. Het gebouw is vanbinnen volledig vernieuwd, maar ademt het warme gevoel van een oud postkantoor. Geniet van een vers gemaakt ontbijt omgeven door nostalgie. Bubbels en lekkere broodjes, vers geperst sap en yoghurt. Perfect om met het gezin naartoe te gaan! Ontbijten liefst op reservatie.

Uniek: Je kan bij het ontbijt kiezen uit een grote of kleine post. Zo krijgen ook de kleinsten een ontbijt op maat.

marieclaire_Sint-truiden_posterijen

Instagram

Sint-Martenplein 1, 3800 Sint-Truiden

Openingsuren:

zondag en maandag gesloten.

Weekdagen 08:15-18:00
Tel. +32 11 18 71 05
Of stuur een berichtje op Facebook.

/

2. De Ridder

Nieuw in Sint-Truiden is B&B De Ridder. Dit neoclassicistische herenhuis, gelegen in de Ridderstraat, is volledig opgeknapt. Naast de B&B en zomerbar, kan je hier ook ‘ridderlijk’ ontbijten. Waan je in de Middeleeuwen met een ontbijt van Koning Arthur of Sir Lancelot.Het menu zelf is iets verfijnder, bestek is bijvoorbeeld inbegrepen. 😉 Versgebakken brood, gerookte zalm met een mousse van dille, of gewoon lekker spek met eitjes.

Reserveren kan via de website of +32483000005

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Wijnbar De Ridder (@wijnbarderidder) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Wijnbar De Ridder (@wijnbarderidder) op

Openingsuren:

Woensdag  & donderdag
08u00 tot 22u00

Vrijdag – zondag
08u00 tot 23u00

Ridderstraat 30, 3800 Sint-Truiden

/

3. Het Nieuwscafé

Discotheek at night, brasserie door de dag.

De brasserie/club staat bekend om haar mooie terras in de zomer en gezellige sfeer in de winter. Pal in het centrum liggende en net naast de grote markt. -Die is met haar 15.000 m²’ trouwens tot 3de grootste markt van België gekroond, is het Nieuwscafé zeker een bezoekje waard. Eyecatcher is hun Josperoven. Vlees en vis worden er op houtskool in gebakken. Maar als je iets anders wil proberen, is hun ontbijt echt de moeite waard. Geen ontbijtmenu, hier beslis je à la carte wat je wil. Het vriendelijke personeel zorgt dat je op je gemak de krant kan lezen, terwijl een heerlijke koffie je klaarmaakt voor een  drukke dag.

Reserveren is niet nodig en je kan ontbijten op elke weekdag én op zaterdag.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ’t Nieuwscafé • Sint-truiden 🥂 (@nieuwscafe) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ’t Nieuwscafé • Sint-truiden 🥂 (@nieuwscafe) op

Heilig Hartplein 5, 3800 Sint-Truiden
Tel: +32 11 70 28 50

Openingsuren ontbijt:

Elke werkdag van 9u-11u.

/

4. Le petit four

Ben je een zoetekauw in de ochtend? Dan is Le petit four iets voor jou. Deze kleine Frenchlike patissiershop, laat je het water in de mond lopen. Met een vitrine vol lekkers is het onmogelijk om zomaar voorbij te lopen. Croissant en crème au beurre gaan hier hand in hand. Voor een zoet ontbijt on the go spring je snel even binnen en kies je vers uit de toonbank. Wil je met een groepje komen, dan kan je best even reserveren. Topper is hun super deluxe menu, met vers fruit, yoghurt, petit fourkes, bubbels en meer.

marieclaire_Sinttuiden_lepetitfour

Facebook

Breendonkstraat 22

0484 75 55 80

Openingsuren:

11u-18u weekdagen en zaterdag.

Maandag gesloten.

 

/

5. Hotel-Brasserie l’O de Vie

Net buiten Sint-Truiden in het landelijke Velm ligt hotel-brasserie l’O de Vie. Vertoef in één van de acht kasteelkamers met uitzicht op bloeiende fruitgaarden en uitgestrekte weilanden. Ideaal voor een weekendje ontspannen. In de brasserie op het gelijkvloers kan je heerlijk ontbijten en genieten van het Kasteel. Topper: de speelweide voor kinderen, want zelfs na een overheerlijk ontbijt blijven ze niet aan tafel zitten.

PLUSPUNT: De Brasserie beschikt over een A+ toegankelijkheid label. Dit wil zeggen dat ook de minder mobiele personen gemakkelijk kunnen meegenieten.

marieclaire_Sinttruiden_lodevie

Website l’O de Vie

Halingenstraat 76 aan fietsknooppunt nr 186, 3806 Limburg, Belgie

Openingsuren:

Vanaf 11u.

Maandag gesloten

/

Extra in de spotlight:

Twenty-two coffee

Deze koffiezaak biedt ontbijtcombo’s aan in de vorm van croissants, koffiekoeken en muffins, maar de echte reden waarom je hier moet zijn, ligt niet op je bord. Die drink je! De koffie bij twenty-two is gemaakt met special blends. Voor de fans onder jullie, het is het café van Simon Mignolet (jà, de voetballer) en hij ontwikkelde hiervoor speciaal twee verschillende blends. De houseblend, zacht en warm van smaak en nu de Twenty-Two Inspired. Een pittige blend met fruitige toets. Wil je samen met vrienden gaan ontbijten, dan kan je reserveren. Het café biedt voor slechts 14 euro een goed gevuld ontbijt met glaasje bubbels.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door TWENTY TWO COFFEE GROENMARKT (@twentytwocoffee22groenmarkt) op

Grote Markt 55 (Groenmarkt)
3800 Sint-Truiden

Openingsuren:

Maandag – Zaterdag: 8:00 – 18:00.
Zondag gesloten.

Na het ontbijt nog honger? Lees dan Marie Claire’s top 5 adressen om te lunchen in Parijs.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Hotspot, Ontbijten, Sint-Truiden.