5 opkomende Belgische foodies om te volgen op Instagram
© Instagram

5 opkomende Belgische foodies om te volgen op Instagram

Door Elien Renson
Leestijd: 3 min

Eén van de meest gezochte hashtags op Instagram is... food. Het is dan ook een uitermate geschikt medium om foto's van receptjes en gerechtjes te posten. Sommigen zijn daar al bedrevener in dan andere. Wij gingen op zoek naar 5 aanstormende foodies met inspirerende accounts waarvan we zeker van zijn dat ze vroeg of laat Instagram zullen veroveren.

1. Mustbeyummie

https://www.instagram.com/p/Bkx8Y5HCQXh/?taken-by=mustbeyummie

Wie?

“Knokke-lover” Alexia Stevens is woonachtig in Antwerpen en werkzaam als talent manager. Daarnaast geniet ze heel erg van reizen en uiteten. Als mama van 2 en fulltime recruiter is het niet altijd evident om aan het eind van de dag een verse én gezonde maaltijd op tafel te zetten. Toch slaagt Alexia hierin, want gezonde voeding is voor haar en haar gezin een must.

Zoals het een echte foodie betaamt, eet Alexia heel graag. Dit heeft ze vertaald naar het lanceren van haar eigen kookboek “Iedereen eet mee”, boordevol allergievriendelijke recepten. Ook haar blog “Must Be Yummie” vloeit over van de gezonde én gluten-en lactosevrije recepten.

Lievelingsrecept?

Het favoriete recept van Alexia: ceviche met kabeljauw, omdat je er volgens haar veel kanten mee op kan. Een pokebowl of lekkere havermoutpannenkoeken -te vinden in haar kookboek- kan ze ook heel erg appreciëren.

/

2. Marbleandsalt

https://www.instagram.com/p/Be5PW1bHCVI/?taken-by=marbleandsalt

Wie?

Met haar Instagram-pagina Marbleandsalt en haar eigen website Marble + salt slaagt Elise Engelen erin om interieur en food samen te brengen. Ze is dan ook interieurarchitecte van beroep en ze houdt ervan om op zoek te gaan naar nieuwe inspiratiebronnen binnen haar dagdagelijkse omgeving. Het hoeft niet te bombastisch te zijn voor Elise. Less is more. Dat probeert ze te laten weerspiegelen in haar eten.

Creative, but simple.

Lievelingsrecept?

Haar favoriete recept is de “Super quick squid”: inktvis gevuld met tomaten, kruiden, feta en zeekraal.

/

3. Louisedebrabandere

https://www.instagram.com/p/BjFVr8ZA–S/?taken-by=louisedebrabandere

Wie?

Louise De Brabandere is een culinaire duizendpoot: zo is ze kookboekenauteur, schrijft ze wekelijks een culinaire rubriek in De Morgen Magazine, is ze receptenontwikkelaar én is ze foodstyliste. Door de combinatie komt ze elke dag in contact met lekker en gezond eten. “Een fantastische droomjob”, om het in haar eigen woorden te zeggen.

Eten speelt een heel belangrijke rol in het leven van Louise. Zo ziet ze het eerder als een manier van ten volle te genieten van het leven, en niet als iets functioneels. Het ontdekken van allerlei nieuwe smaken of koken voor vrienden en familie, is voor Louise het summum.

Samen eten brengt mensen dichter bij elkaar.

Lievelingsrecept?

Eén lievelingsgerecht kiezen, is volgens Louise onmogelijk. Haar keuze is seizoensgebonden en hangt ook af van de mood waarin ze verkeert. Haar voorkeur gaat uit naar een Aziatisch gerechten, zoals een frisse Thai beef salad of Japanse ramen. Voor een lekkere Italiaanse pasta of houtovenpizza is ze ook te vinden.

Neem zeker ook een kijkje op de website van Kitchenet: een duo – waaronder Louise De Brabandere – dat culinaire concepten omzet naar smakelijke beelden, heerlijke recepten en interessante workshops.

/

4. Beetsnroots_plantbased

https://www.instagram.com/p/BkzO9LZDh00/?taken-by=beetsnroots_plantbased

Wie?

Camille Dubois is een goedlachse, zelfbewuste levensgenieter en dromer die houdt van eten, reizen en fotografie. Gezondheid is voor Camille een belangrijk aspect in haar leven. Vanaf 2016 schakelde ze over op een wholefoods plantbased dieet, wat zoveel wil zeggen als het vermijden van het gebruik van dierlijke producten. De focus ligt op het vervangen van deze producten door plantaardige alternatieven. 

Lievelingsrecept?

Dit was de reden waarom ze besloot om Beets & Roots op te starten. Het is een platform waar iedereen terecht kan voor allerhande vegan recepten. Wanneer we vragen naar haar lievelingsrecept, is de twijfel duidelijk te merken. “Ik denk lasagne, als ik moet kiezen. Of Thaïse curry. Of een heerlijke salade. En alles met champignons en avocado.”

Eten is liefde en liefde is eten, ‘t is maar hoe je het bekijkt.

/

5. Esther.andries

https://www.instagram.com/p/BjCGjs5j_Y8/?taken-by=esther.andries

Wie?

Onder haar eigen naam brengt ze haar trouwe volgers dagelijks op de hoogte van wat ze allemaal doet én eet. Esther is een bezige bij. Zo runt ze haar eigen winkel ‘Divers’, heeft ze haar eigen website en bracht ze destijds haar eigen boek ‘Your Healthy Fix’ op de markt.

Esther omschrijft zichzelf als 80% vegan én “fitgirl”. Zo doet ze minstens 4x per week aan sport. ‘Divers’ is een gezellige plek aan het Zuid in Antwerpen waar je terecht kan voor heerlijke smoothies, sapjes en smoothiebowls.

Lievelingsrecept?

Haar favoriete recept? Pink berry bowl, dat te vinden is in haar boek Your Healthy Fix.

Esther’s motto?

Eet zoveel mogelijk natuurlijke en zo weinig mogelijk bewerkte voeding, hier kom je al een heel eind mee.

Divers, Volksstraat 9, 2000 Antwerpen.

Lees ook: Zin en onzin van Intermittent Fasting: 3 bekende foodies aan het woord.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: België, Food, Gezond, Keuken, Recept.