Hier koop je een kerstboom en steun je tegelijkertijd een goed doel
© Shutterstock

Hier koop je een kerstboom en steun je tegelijkertijd een goed doel

Door Charlotte Deprez  & Enya Torrez
Leestijd: 3 min

We weten niet hoe u erover denkt, maar dit jaar willen wij extra inspanningen doen voor anderen. Zeker nu de feestdagen eraan komen en deze voor velen nog gecompliceerder dan normaal worden. Dus waarom geen goede daad doen door simpelweg je kerstboom te kopen? Wij lijsten daarom 6 sociale en/of duurzame alternatieven op die een hartverwarmende impact maken.

/

Boommetballen

Boommetballen, ja je leest het juist, is een initiatief van twee Belgische heren (hoe kan het ook anders) die besloten Kerstmis te redden van dit donkere jaar. Om zeker te zijn dat iedereen, zelfs tijdens een nationale lockdown, een kerstfeest krijgt, leveren zij hun prachtige 100% Belgische Nordmann bomen rechtstreeks bij hun klanten thuis.

Maatschappelijk doel: Meer dan ooit verdient de zorgsector een beetje menselijke warmte. Daarom schenkt Boommetballen voor elke tien verkochte bomen een kerstboom aan een zorginstelling in België.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door boommetballen.be (@boommetballen.be)

Prijs: Een zilverspar (Nordmann) kost tussen de € 60 en € 160 per boom. Meer info en bestellingen vind je op Boommetballen.be.
/

Sapin Pour Tous

Collectief Casa Collecte werd in maart 2020 opgericht nadat zij zagen hoe kansarmen die vroeger op maatschappelijke hulp kon rekenen, werden verwaarloosd. Ze lanceerden toen een actie om vluchtelingen in Brussel te ondersteunen in het aanvullen van hun voorraad kleding en hygiëneproducten. Speciaal voor Kerstmis lanceren ze nu het initiatief Sapin pour Tous om ook rond de feestdagen mensen in moeilijke situaties te helpen.

Maatschappelijk doel: Met de samenwerking bieden zij kwaliteitsbomen aan tegen concurrerende prijzen en krijgen kopers de mogelijkheid om winterkledij te doneren voor kansarmen. De donaties worden verzameld en gesorteerd door een team van vrijwilligers van Casa Collecte. Tenslotte wordt 100% van de winst herverdeeld naar verschillende verenigingen in Brussel, die de steun maar al te goed kunnen gebruiken.

Prijs: Een zilverspar (Nordmann) kost je tussen de € 55 en € 70. Meer info en bestellingen vind je op www.sapinpourtous.be.

/

ListMinut

ListMinut is een Brusselse startup die een platform heeft ontwikkeld waarmee iedereen op een veilige manier anderen kan helpen. Of het nu andermans IKEA meubels in elkaar zetten is, taallessen geven, tuinieren, … Alle soorten diensten kan je hier beschikbaar stellen. Met de feestdagen in aankomst, schakelt het platform over naar een thuisbezorgservice.

Maatschappelijk doel: Voor elke verkochte kerstboom via ListMinute schenkt de startup € 5 aan Télévie. Wat is Télévie? Een organisatie die geld inzamelt voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker.

Meer info vind je op listminut.be.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ListMinut (@listminut)

/

Sapi’vraison

Sapi’Vraison is een intiatief van vier vrienden uit de evenementensector. Dankzij de coronacrisis viel hun werk grotendeels weg, dus besloten ze om samen te investeren in iets zinvol. En zo was Sapi’vraison geboren. Voor de vier heren staan de eindejaarsfeesten gelijk aan belangrijke solidaire waarden. Vandaar de keuze om kerstbomen te verkopen. En het beste nieuws? De leveringskosten van de (Belgische!) kerstbomen zit al bij de prijs inbegrepen. Momenteel levert Sapi’vraison in Brussel, Vlaams-Brabant en Waals-Brabant.

Maatschappelijk doel: Voor elke aangekochte boom wordt een maaltijd van brasserie Schievelavabo aangeboden en bezorgd aan het verplegend personeel in de Brusselse ziekenhuizen.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sapi’vraison (@sapivraison)

Prijs : Een zilverspar (Nordmann) kost je tussen de € 42 en € 215. Meer info en bestellingen vind je op sapivraison.be.

/

Sapins.be

Sapins.be is een website gespecialiseerd in dennenbomen. Maar niet alleen dat, alle bomen die je op de website aankoopt zijn afkomstig uit België en zijn leverbaar over het hele land. Wil je een extra volle boom? Of gewoon meer takken voor extra decoratie? Dan kan je zelfs natuurlijke dennentakken erbij bestellen.

Maatschappelijk doel: De online webshop werkt dit jaar samen met Reforest’Action. Elke keer dat u een zilverspar koopt, helpt u de aanplant van een nieuwe boom. Het is zo simpel als dat. Koop een boom en een extra wordt toegevoegd aan de bossen van de organisatie.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door SAPINS.BE (@sapins.be)

Prijs : Een zilverspar (Nordmann) koop je vanaf  € 54 en een fijnspar vanaf € 45. Meer info en bestellingen vind je op www.sapins.be.

/

La Ferme Nos Pilifs

La Ferme Nos Pilifs is een beschermende werkplaats en een non-profitorganisatie met als missie nuttige en lonende banen te bieden aan 145 gehandicapte werknemers en aan de ongeveer veertig werknemers die toezicht houden.

Maatschappelijk doel: Naast de sociale actie die ‘La Ferme Nos Pilifs’ dagelijks uitvoert, bieden ze dit jaar sparren te koop aan waarvan de productie afkomstig is van 2 Waalse producenten. Afhankelijk van je locatie kan je bestelling met de fiets bij je afgeleverd worden door Molenbike! En tot slot, als u ervoor kiest om een ​​houten kruis onder uw boom te plaatsen, wordt het niet langer genageld maar vastgeschroefd, zodat u het elk jaar opnieuw kunt hergebruiken.

Prijs : Een zilverspar (Nordmann) koop je vanaf  € 17, een fraserspar vanaf € 26 en een fijnspar vanaf € 13. Meer info en bestellingen vind je op www.fermenospilifs.be.

Lees meer Marie Claire op: Tel in stijl af tot kerst met deze luxueuze adventskalenders, 8 nieuwe boeken van zwarte auteurs die je nu wil lezen en Duizenden origami’s fleuren Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen in Brussel op.

Charlotte Deprez De artikels van >

Volleerd foodie, gepassioneerd door reizen, fotografie en technologie, altijd op zoek naar de laatste nieuwe Instagramtrend die de wereld op zijn kop zal zetten.

Tags: 100% Belgisch, Kerst.