Een trip naar Vancouver gepland? Dit zijn de leukste hotspots in Gastown
© Instagram @theburrard

Een trip naar Vancouver gepland? Dit zijn de leukste hotspots in Gastown

Door Nora Antonissen
Leestijd: 1 min

Ben je de sleur van het dagelijkse leven ook even beu? Tijd om er even tussenuit te gaan! Vergeet de klassieke citytrips, wij raden je aan om Vancouver te ontdekken. Vancouver heeft een van de mooiste wijken in Canada: Gastown. Het is een plek die trouw blijft aan haar roots maar tegelijk ook investeert in de toekomst. Wij zetten de leukste hotspots even op een rijtje voor een onvergetelijke reis.

Bars en restaurants

Gastown

The Diamond

Een van de lekkerste en gezelligste hotspots in Gastown ligt in Blood Alley, een historisch straatje in de slachthuiswijk: L’abattoir.  Wanneer je voorbij dit gezellige restaurant wandelt, ruik je de heerlijke geur van gegrild vlees en zie je door het raam van de veranda de mooi gedekte tafeltjes.

The Diamond is dan weer door Culture Tip verkozen tot een van de beste bars in Vancouver. De cocktails die barman Giancarlo Jesus serveert, heeft hij stuk voor stuk zelf bedacht. Voor een tafel met uitzicht op Gassy Jack Square, zal je als eerste moeten toekomen want reserveren kan niet.

Ook bij The Settlement Building en Tacofino is het smullen. Zeker de moeite waard.

/

Shoppen

Gastown

Hey Jude Shop

Lindsey Chow en Lauren Clark geven een tweede leven aan vintage kledingstukken in hun winkel Hey Jude. Je vindt er ook keramiek, juwelen en andere accessoires. Neighbour Women is een iets duurdere winkel, maar heeft een heel mooi aanbod van trendy Europese designers: Acne Studios, Eytys, 1205 of Lemaire.

/

Logeren

The Burrard ligt niet Gastown, maar met z’n flashy kleuren en designmeubilair is het een van de leukste hotels in Vancouver. Het voormalige motel is gebouwd rond een cirkelvormige galerij uitgebouwd in drie verdiepingen. Je vindt er een pingpongtafel, palmbomen en gratis fietsen. Het vriendelijk onthaal is zonder twijfel de kers op de taart.
Kamers te huur vanaf € 92.

Gastown

The Burrard

Blijf je toch liever wat korter bij huis, bekijk dan zeker ook de hotspots die Luik te bieden heeft.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Citytrip, Gastown, Reizen, Vancouver.