De leukste adresjes in Luik
© Véronique Pipers

De leukste adresjes in Luik

Door Charlotte Deprez & Emma Verbeke
Leestijd: 2 min

De stad Luik kent de laatste jaren een ware heropleving door verschillende publieke, maar ook private initiatieven. Nieuwe café's, conceptstores, themarestaurants... Kortom, dringend tijd om een bezoek te plannen aan deze leuke stad. Bij deze alvast zeven hotspots waar je zeker eens moet binnenspringen.

1. Get Your Mug

De place to be in Luik voor een lekkere kop koffie, bagel of een muffin. Je wordt er hartelijk ontvangen en kan er genieten van heerlijk verse smoothies. Of je nu zin hebt in een gezonde pauze of  een zoete suikerbom, je vindt sowieso iets naar wens bij G.Y.M.

Much needed coffee break 😜

Een bericht gedeeld door حياة طه (@hayat.th) op

Get Your Mug, Rue des Carmes 17, meer info vind je op hun Facebook pagina.

/

2. Wild Kid Store

Veruit de leukste plaats voor coole kinderen in Luik. Hun leuke en unieke collectie speelgoed doet ons verlangen naar onze eigen kindertijd. Bovendien zijn veel van hun producten ook biologisch.

#creative #custom #furniture #vintage #decor #recycling

Een bericht gedeeld door Atelier H (@atelierh.creativecustom) op

Wild Kid Store, Rue Soeurs de Hasque 68, meer info op hun Facebook pagina.

/

3. Le Verre Bouteille

Le VB, zoals men de plaats liefkozend noemt in Luik, werd opgericht door de twee vrienden Gauthier en Bruno. De ene heeft een diploma van het wijninstituut in Montpellier, de andere volgde een opleiding management aan de HEC in Luik.

De combinatie van de kennis van beide maakt van Le VB dé perfecte locatie voor een lekker aperitief met een bijhorende charcuterieplank. Daarna kan je er naar hartenlust eten en genieten van een zorgvuldig uitgekozen glas wijn. Bij Le Verre Bouteille proef je echt de vakkennis!

Le Verre Bouteille, Rue de la Casquette 13, www.leverrebouteille.be

/

4. Ramen bar

De oprichter van Attrap’ Sushi, de favoriete sushi bar van de Luikenaars, had opnieuw een geniale inval toen hij de Ramen Bar oprichtte. Het restaurant is volledig gericht op Ramen, dat heerlijke Japanse gerecht gemaakt van bouillon, vlees en eiernoedels.

Qu’est ce qu’on mange? 🍜 😍 #liege

Een bericht gedeeld door HOCTAVIUS L’EPHEMERE (@h0ctavius) op

Ramen Bar, Rue Souverain-Pont 30, meer info vind je op hun Facebookpagina.

/

5. Le Coloris

Dominique Wagneur baat al meer dan 20 jaar de mythische juwelenboetiek Le Coloris uit – die al bestaat sinds 1945. Céline Daoust, Pascale Monvoisin of Ginetty NY; in deze winkel vind je altijd de meest fantasierijke juwelen. Wanneer je deze prachtige boetiek binnenstapt, loop je niet met lege handen buiten.

Le Coloris, Rue Saint-Jean-en-Isle 30, meer informatie vind je op hun Facebookpagina.

/

6. Clarisses 68

Een conceptstore waar je zowel meubels als zorgvuldig geselecteerde kleding vindt met een vintage kantje. In de vrolijke mengelmoes loop je graag met plezier uren te snuisteren. De bohosfeer geeft je meteen zin om wat leuke spullen te kopen.

repost de notre @label5.9 adoré : ce soir c’est la vintage night chez @opportunity_shop et @clarisses68 , à ne surtout pas rater 👌🏻✨

Een bericht gedeeld door Boulettes à la liégeoise (@team.boulettes) op

Clarisses 68, Rue des Clarisses 68, www.northseastore.be.

/

7. Le Volga

Eén van de populairste plekken in Luik op dit moment. Le Volga is een sfeervolle bar in een industrieel gebouw met vintage decoratie, lokale bieren, biologische wijn en een uitstekende selectie gin-tonic. Het is de perfecte locatie om te genieten van een lekkere cocktail in een stijlvolle omgeving.

Enjoy ! With Friends… 🍷

Een bericht gedeeld door ® Ʌ l i n e. (@alinersxx) op

Le Volga, Quai de la Goffe 3, meer info vind je op hun Facebook pagina.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Bars, Horeca, Luik, Restaurant, Shoppen.