Emma Gelaudes highlights

 van november
©

Emma Gelaudes highlights

 van november

Door Emma Gelaude
Leestijd: 2 min

Wie zijn de inspiratiebronnen van Emma Gelaude? Elke maand list de modeonderneemster zowel bekende als (nog) onbekende personen die, elk op hun eigen manier, werken aan een betere en mooiere wereld. Door zichzelf te zijn, door onderwerpen bespreekbaar te maken, door hun stem te laten horen.

Inspirerend is een understatement.

Volg jij Emma al op Instagram?

/

@karolas_kitchen

Ik ontmoette Karolien op een ondernemersevent waar we beiden moesten spreken. Haar openhartig betoog gemixt met een bevlogen enthousiasme zorgden voor een klik en sindsdien volg ik @karolas_kitchen op Instagram.
 De continue aanstroom van hippe diëten, super foods en bizarre eetpatronen in de media, Karolien heeft er haar eigen gedacht over. Wat ze ook eerlijk deelt op haar social.

Lees ook: De (on)zin van intermittent fasting. 3 Belgische foodies aan het woord. 

Als master in de Biomedische Wetenschappen met specialisatie Voedingswetenschappen heeft ze een nuchtere kijk op de zaken. 
Ze houdt van pure gerechten en écht eten. Je buikgevoel volgen ook en niet zomaar alles overnemen maar voelen wat werkt voor jou.

De rode draad in Karola’s Kitchen wordt gevormd door veel groenten, fruit en geen bullshit.

/

@jayshetty

De ex-monnik die het internet vult met boodschappen vol positivisme & motivatie voor een gelukkiger leven. Jay Shetty verspreidt zijn kennis voornamelijk via YouTube, in zijn meest bekeken video met meer dan een miljoen views gaat hij dieper in op de bekende quote van de Dalai Lama ‘We sacrifice our health in order to make wealth, then we sacrifice our wealth in order to get back our health’.

Op Instagram (@Jayshetty) is hij een aangename verademing met zijn inspirerende quotes en feel good verhalen over alle topics van het leven. Volg deze wijsheidsgoeroe als je feed luchtige reality checks kan gebruiken.

/

@iamsahararose

In mijn zoektocht naar een gezond(er) leven stootte ik op Ayurvedisch expert Sahara Rose Ketabi. Ze schreef het boek  “The Idiot’s Guide to Ayurveda” waar ze de eeuwenoude levensfilosofie op een heldere wijze uiteenzet en praktische tips geeft hoe Ayurveda je fysieke en mentale gezondheid kan bevorderen.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Best-Selling Ayurveda Author (@iamsahararose) le

Ze spreekt vanuit haar eigen doorleefde ervaring en dompelt je onder in de wereld van de doshas & dharmas op haar immens populaire podcast, Higher Self. Episode #114 is een boeiend diepte-interview met Indisch schrijver Deepak Chopra over onze rol op aarde en jouw dharma of ‘souls purpose’. Inspirerend.

Beluister de podcasts, hier.

Lees ook: Wat is een gezondheidscoach en hoe word je er een? 

/

@ameniesseibi

De Tunesische Ameni Esseibi wordt gelist als het eerste plus size model van het Midden Oosten. Ze gebruikt haar platformen om te strijden voor body posititivity, diversiteit en zelfacceptatie. Haar #BeautyBeyondSize ging viraal en ook de video rond de impact van woorden waar ze mensen aanzet om zich bewust te worden wat ze zeggen én denken, is een succes.

“Words can be one of the deadliest weapons one can wield, they also can be used as a balm to inspire, liberate, encourage and heal.”

It’s all about confidence habibi.

/

Ivan De Clerck (vzw Bescherming Bomen en Natuur)

Helden van hier. Zo’n 15.000 bomen heeft Ivan De Clerck al gered. “Nu die 160.000 andere nog.” Alhoewel je zou denken dat het Agentschap voor Natuur en Bos net bomen beschermt, hebben ze soms nogal vreemde strategieën en redenen waarom bomen moeten gekapt worden. Dat vind deze ingenieur op rust ook en richtte daarom de vzw Bescherming Bomen en Natuur op.


Hij onderneemt juridische stappen tegen elke kapvergunning en zegt zelf nog maar te zijn opgewarmd; “Het Agentschap voor Natuur en Bos staat op het punt om nog eens 160.000 bomen te kapen. Eiken, kastanjes, machtige douglassparren. Het mag mij al mijn energie kosten, maar ik ga dat stoppen.”
Go Ivan go.

De vzw contacteren kan via beschermbomenennatuur@gmail.com

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Emma Gelaude, Trends.