11 x loafers om deze herfst te kopen
© MCB

11 x loafers om deze herfst te kopen

Leestijd: 1 min

Ook deze herfst zijn loafers hét schoeisel bij uitstek. Met of zonder platform, en in zowel zwart en bruin als felle kleuren. Wij selecteerden 11 leuke exemplaren om snel te shoppen.

Schoenen voor mannen in een formele setting in de jaren 1930, een teken van rebellie onder studenten in de jaren 1960 tot een popicoon van de beroemde moonwalk: loafers kennen een eeuwenlange geschiedenis in de mode en dankzij hun veelzijdigheid zijn ze uitgegroeid tot een vast onderdeel van de garderobe van zowel mannen als vrouwen.

Op de catwalk creëerden de ontwerpers een beetje extra hoogte dit najaar. Waar we normaal gezien houden van de geraffineerde look van een paar klassieke loafers, kunnen loafers met een dikke zool een outfit een tikje meer edge geven. Te dragen in combinatie met een palazzo broek of flared jeans voor een jaren 70 look, of onder de populaire minirok in combinatie met een paar donkere nylonkousen.

Ook loafers in felle kleuren en met vrolijke prints zagen we op de catwalk voorbijkomen. Naast natuurlijk verschillende paren in zwart, bruin en marineblauw voor een meer preppy uitstraling. Al gaan ze ook goed samen met een wijde jeans en zelfs een jogging, wat net een verrassende combinatie oplevert.

Shop hieronder onze selectie van loafers voor de herfst:

Lees ook: Het SS23 defilé door de ogen van Marie Wynants.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Loafers, Schoenen.