Editor’s Pick: de samenwerking tussen Xandres en Yuma Labs
© Pers

Editor’s Pick: de samenwerking tussen Xandres en Yuma Labs

Door Kim De Craene
Leestijd: 1 min

De wereld is een winkel, zo is dat. Maar af en toe zien we een item(s) dat écht de moeite is, zo'n musthave die je niet meer uit je hoofd kan zetten. De Editor's Pick... Vandaag zetten we de duurzame zonnebrillen van Xandres en Yuma Labs in de kijker. 

/

Noem het gerust the new generation eyewear, de nieuwste Belgische co-creatie van Xandres en Yuma Labs: een zonnebril gemaakt om eindeloos te recycleren. De signature Xandres-esthetiek, lees: een gestroomlijnd design en tijdloze look, en de specialisatie in circulaire productie van het Antwerpse Yuma Labs resulteren in het perfecte zomeraccessoire.

/

No-nonsense, elegante en duurzame zonnebrillen

De zonnebril heeft een no-nonsense montuur met elegante, grafische details en komt in smoky donkerbruin en licht tortoise. Het is voor het eerst dat Xandres ook eyewear introduceert in zijn collectie, en ook die stap zet het merk in de richting van verantwoorde mode. Een frame van plantaardig bio-acetaat tot brillendoekjes van gerecyclede PET-flessen, elk detail werd zorgvuldig overwogen om de ecologische voetafdruk te minimaliseren zonder afbreuk te doen aan de stijl.

Bovendien werden de Xandres x Yuma Labs zonnebrillen in Noord-Italië gemaakt met 100% hernieuwbare windenergie, en kan je ze aan het einde van de gebruikscyclus terugbrengen naar Yuma Labs, waar ze volledig uit elkaar gehaald én gerecycleerd worden.

Pers

/

Circulaire economie stimuleren

Xandres daagt zichzelf al langer uit op vlak van duurzaamheid. Ze doen dat onder andere door samen te werken met innovatieve, gelijkgestemde merken om zo een grotere impact te kunnen maken. Het design en de productie van de zonnebrillen gebeurde in collab met Yuma Labs, een Belgisch eyewearlabel dat circulaire economie stimuleert. Met top-notch brillen van duurzame materialen, ontworpen voor eindeloze recycling, bieden ze een uniek perspectief op de rol van afval in het milieu en hoe die kring gesloten kan worden.

De Xandres x Yuma Labs zonnebrillen in tint Dark brown en Havana zijn vanaf vandaag verkrijgbaar bij Xandres voor € 149, online en in de winkels.

Lees ook: Shopping: de hippe slip en Zalando gaat in zee met het Italiaanse merk Aspesi

 

 

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Belgische mode, Collab, Duurzaamheid, Fashion, Shopping.