Zalando gaat in zee met het Italiaanse merk Aspesi
© Zalando x Aspesi

Zalando gaat in zee met het Italiaanse merk Aspesi

Door Elspeth Jenkins
Leestijd: 1 min

Zalando en Aspesi lanceren ‘Cinema Club’, een exclusieve capsulecollectie, made in Italy. De collectie brengt een ode aan de Italiaanse cinema met 16 genderneutrale stuks die elk geïnspireerd zijn op zeven iconische filmscènes. 

De capsulecollectie van Aspesi x Zalando is een liefdesbrief aan de Italiaanse cinema. Voor deze exclusieve samenwerking dompelen het onlineplatform voor mode en lifestyle Zalando en het modemerk Aspesi zich onder in de betoverende wereld van Italiaanse filmmeesters. Prints van onvergetelijke scènes uit verschillende meesterwerken vertolken de hoofdrol.

De collectie weeft op kunstzinnige wijze de unieke esthetische visie van het verleden samen met het hedendaagse modebeeld. Beelden en video-content vangen de essentie van vrijgevochten jonge individuen, waarbij een briljante filmdialoog ontstaat tussen acteur en filmregisseur.

/

In de schijnwerpers staan getalenteerde Italiaanse acteurs, waaronder de betoverende Coco Rebecca Edogamhe en de charmante Mattia Carrano. Zij spelen de hoofdrollen in deze meeslepende storytelling. De collectie belichaamt daarmee de kunst van de tijdloze schoonheid van Italiaanse cinema.

“Door met Aspesi samen te werken, wilden we hen meer bieden dan alleen mode en hen met elkaar in contact brengen door middel van een uniek cultureel verhaal en een mode-ervaring die ter plekke werd onthuld en gevierd tijdens de Fashion Week.  Dit partnerschap is een uitstekend voorbeeld van hoe je op een zinvolle manier kunt samenwerken met designers en iconische luxemerken”, zegt Lena Sophie-Roeper, directeur Designer & Luxury bij Zalando.

De collectie is nu te koop via de website van Zalando.

Lees ook: Wij spraken met popster Rina Sawayama, de nieuwe ambassadeur van Zalando Designer

Elspeth Jenkins De artikels van >

Fashion & Style Director Elspeth studeerde in 2006 af aan het London College of Fashion, na stages bij Dazed & Confused en British Vogue belandde ze als freelance styliste en modejournaliste terug in België.

Tags: Aspesi, Capsulecollectie, Italiaanse cinema, Made in Italy, Zalando.