Editor’s Pick: de nieuwe collectie van Dries Van Noten x Mytheresa
© Pers

Editor’s Pick: de nieuwe collectie van Dries Van Noten x Mytheresa

Leestijd: 1 min

De wereld is een winkel, zo is dat. Maar af en toe zien we een item(s) dat écht de moeite is, zo'n musthave die je niet meer uit je hoofd krijgt. De Editor's Pick... Vandaag belichten we de samenwerking tussen Dries Van Noten en Mytheresa.

/

Onze landgenoot gaat binnenkort op pensioen, maar het is nog niet te laat om een ontwerp van zijn hand te scoren. Twee maanden voor zijn laatste show in Parijs, lanceert Dries Van Noten nu een collectie met Mytheresa.

Dries Van Noten x Mytheresa

In een interview zei Michael Kliger, CEO van Mytheresa, dat de capsule al in de maak was voordat hij en het team hoorden dat Van Noten van plan was om af te treden. “Het is niet zo dat we een speciaal moment voelden aankomen. De drijfveer voor deze collectie was gewoon de wens om voort te bouwen op de geweldige samenwerking die we de afgelopen jaren met Dries hebben gehad”, aldus Kliger.

“We hebben een traditie om capsulecollecties met Van Noten te lanceren aan het begin van de zomer. Dries is een meester in prints en zijn kleurrijke stoffen spreken tot de verbeelding. Bovendien is hij altijd erg vrijgevig en neemt hij de tijd voor dit soort samenwerkingen. Deze lancering is natuurlijk extra spannend omdat het een van zijn laatste collecties is”, besluit Kliger.

Dries Van Noten x Mytheresa

Waar lichte, vloeiende stoffen de stukken voor vrouwen kenmerken, zien we in de creaties voor mannen dezelfde geometrische en florale prints en tinten terug in overhemden en relaxte broeken, die allemaal door elkaar gedragen kunnen worden om gloednieuwe silhouetten te creëren. De capsule put inspiratie uit bijna vier decennia van prachtige en poëtische collecties die Van Noten op de wereld losliet.

Dries Van Noten en Mytheresa schakelden Christian Colomer in om de fleurige collectie te fotograferen.

De volledige lijn is te koop via Mytheresa, de webshop van Dries Van Noten en in de winkels van de Belg.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.