Editor’s Pick: de vrolijke strandtas van KAAI
© Pers

Editor’s Pick: de vrolijke strandtas van KAAI

Door Kim De Craene
Leestijd: 1 min

De wereld is een winkel, zo is dat. Maar af en toe zien we een item(s) dat écht de moeite is, zo'n musthave die je niet meer uit je hoofd kan zetten. De Editor's Pick... Vandaag zetten we de vrolijke strandtas van KAAI in de kijker.

Elk jaar werkt KAAI samen met jong opkomend talent uit de Antwerpse modewereld. Dit jaar doen ze een beroep op Annaëlle Reudinkeen veelbelovend studente die momenteel in haar derde jaar aan de modeacademie in Antwerpen zit. Samen creëerden ze een vrolijke strandtas.

Pers

Reudink maakte en ontwikkelde de print in haar notitieboek met aquarel en ecoline, die ze later omzette in een digitale tekening. Tijdens het maken van de print liet ze zich inspireren door de beweging van zeegolven en de helderheid van het strand.

Eclectisch

Levendige kleuren en een eclectische stijl zitten in haar ontwerp-DNA, reflecterend in de aquarelprint die perfect past bij een zomerse tas. Na research naar het strandleven door de jaren heen, brengt Reudink die strandachtige zomervibe in het ontwerp door twee zonnebadende vrouwen op de voorkant van de tas te zetten. De print is verschillend aan elke kant van de tas zodat hij op beide manieren gedragen kan worden.

Pers

/

“We zijn altijd op zoek naar jong creatief talent om mee samen te werken. Na het zien van Annaëlles opvallende collectie op de modeshow van de Koninklijke Academie van Antwerpen, vorig jaar, wisten we dat we haar kleurrijke visie naar de wereld van KAAI wilden brengen”zeggen oprichters Helga Meersmans en Ine Verhaert.

De waterafstotende tas, versierd met levendige prints die doen denken aan tropische bloemen en wervelende golven, voegt een speelse charme toe aan zomerse looks.

/

Voor women on the go

KAAI is opgericht in 2017 door twee Antwerpse vrouwen, Ine Verhaert en Helga Meersmans. Een match made in heaven en een stevige portie girl power. De twee brachten een groot deel van hun professionele carrière on the go door en reisden de hele wereld rond.

Tijdens deze carrières was het duo wanhopig op zoek naar een stijlvolle tas die aansluit bij hun actieve levensstijl. De perfecte work-life-tas voor stijlvolle vrouwen bleek niet te bestaan. Ze namen een besluit en gingen samen aan de slag met een duidelijk doel voor ogen: een nieuw tassenconcept op de markt brengen, speciaal voor alle vrouwen on the go.

KAAI, de kade in het mooi Nederlands, staat voor de voortdurende energie van de stad en het altijd bewegende water van Antwerpen. De naam verwijst ook naar de moderne vrouw die constant in beweging is.

De tas kost € 95, en is zowel in de winkel in Antwerpen (Nationalestraat 91) als online te koop. Meer info op de website.

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Editor's pick, Kaai.