Editor’s Pick: de zomerse zakdoeksneaker van het MoMu
© Akhil Babu

Editor’s Pick: de zomerse zakdoeksneaker van het MoMu

Leestijd: 1 min

De wereld is een winkel, zo is dat. Maar af en toe zien we een item(s) dat écht de moeite is, zo'n musthave die je niet meer uit je hoofd kan zetten. De Editor's Pick... Vandaag zetten we een unieke sneaker van het Antwerpse MoMu in de kijker.

/

Met ‘Hanky’ lanceren MoMu en het Japanse footwearlabel Grounds deze zomer een exclusief schoenenontwerp. De chunky schoen heeft een transparante buitenzool waar je een geprinte zakdoek door ziet. Die strikt als een veter, waardoor je je voet als het ware inpakt als een lunchbox. De motieven op de zakdoek zijn gebaseerd op historische textielfragmenten uit de studiecollectie van de MoMu Bibliotheek.

Pers

Grounds werd opgericht door Mikio Sakabe, alumnus van de Antwerpse Modeafdeling. Het merk staat bekend om hun volumineuze, gezwollen zolen.

De MoMu X Grounds Hanky-sneakers zijn exclusief te koop in de MoMu Shop. Ze kosten € 245 en zijn beschikbaar vanaf maat 36 tot en met 41.

Lees ook: Deze kleurrijke handtassen van Belgische bodem maken je lente-outfits compleet

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Editor's pick, MoMu.