Editor’s Pick: de duurzame zonnebrillen van Armedangels
© Pers

Editor’s Pick: de duurzame zonnebrillen van Armedangels

Door Kim De Craene
Leestijd: 1 min

De wereld is een winkel, zo is dat. Maar af en toe zien we een item(s) dat écht de moeite is, zo'n musthave die je niet meer uit je hoofd kan zetten. De Editor's Pick... Vandaag zetten we de duurzame zonnebrillen van het Duitse merk Armedangels in de kijker.

Het in Keulen gevestigde label Armedangels lanceert zijn eerste zonnebril als onderdeel van hun zomercollectie. Ze gingen een samenwerking aan met het innovatieve Zwitserse brillenmerk VIU Eyewear. De twee nieuwe zonnebrilmodellen, The Sprectraa en The Haalo, elk verkrijgbaar in twee trendy kleuren, zijn handgemaakt van het meest duurzame acetaat in de brillenindustrie van dit moment.

“VIU en Armedangels hebben hetzelfde doel: duurzame producten ontwikkelen, transparant communiceren en inspireren tot duurzamere aankoopbeslissingen. We zijn verheugd om hun zomercollectie aan te vullen met onze zonnebrillen”, zegt VIU’s Creative Director, Fabrice Aeberhard over de samenwerking.

Klassiek en toch gedurfd

Het innovatieve materiaal is wereldwijd het eerste acetaat dat gemaakt is van 96% bijna volledig organische en gerecycleerde componenten. Door Acetate Renew te gebruiken voor het montuur kan de CO2-voetafdruk tot 30% worden verminderd in vergelijking met traditioneel acetaat.

“We hebben The Haloo ontworpen met de inspiratie van de klassieke Havana zonnebril, terwijl de cat-eye stijl van The Sprectraa een tijdloos silhouet nabootst. Beide modellen vertegenwoordigen een nieuwe en gedurfde interpretatie van hedendaagse klassiekers, waarbij inclusiviteit en duurzaamheid centraal staan”, zegt Christiane Bördner, creatief directeur van Armedangels.

De brillen zijn een gedurfd statement en een visionaire combinatie van stijl en duurzaamheid. The Haalo is een rond unisex model, verkrijgbaar in klassiek Cherrywood en trendy Khaki. Het futuristische cat-eye montuur van The Sprectaa daarentegen is verkrijgbaar in een transparant Crystal met blauwe glazen en tijdloos zwart.

De zonnebrillen kosten € 185 en zijn via de website van het merk verkrijgbaar.

Lees ook: Editor’s Pick: de Knokke-tas van Louis Vuitton

 

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Editor's pick, Zonnebrillen.