Editor’s Pick: de zomerse knitwear van Colorush
© Pers

Editor’s Pick: de zomerse knitwear van Colorush

Door Kim De Craene
Leestijd: 1 min

De wereld is een winkel, zo is dat. Maar af en toe zien we een item(s) dat écht de moeite is, zo'n musthave die je niet meer uit je hoofd kan zetten. De Editor's Pick... Vandaag zetten we de zomercollectie van Colorush in de kijker. 

/

Colorush kende een atypische start: oprichters Jill Shaw en Roxanne Sabbe richtten hun pijlen meteen op de internationale markt. Zo kwam het label in de rekken van grote spelers te liggen zoals Harrods, Selfridges en Farfetch. In 2023 beslist Colorush om hun Belgische oorsprong alle eer aan te doen en werd de Belgische markt een focuspunt. Vandaag ligt Colorush in meerdere Belgische winkels waaronder Uno Knokke, Pand 13 Gent en James in Nieuwpoort.

Nieuwe verkooppunten

“We starten aan een nieuw hoofdstuk waarin een gloednieuwe website én kantoor in Gent, inspirerende campagnes en onze geëvolueerde naam deel vanuit maken. We kunnen nieuwe Belgische verkooppunten toevoegen aan onze lijst, ook blijft de internationale interesse toenemen. Zo liggen we vanaf deze zomer in Bloomingdales en Harvey Nichols Dubaï en Abu Dhabi”,  zeggen Shaw en Sabbe.

/

Surf’s up

Shaw’s passie voor het surfen en de oceaan zijn een grote inspiratie voor de collecties. Samen met creatieve talenten Jade Madoe en Nele Bogaerts trok het team naar het Spaanse surfparadijs Fuerteventura om de nieuwe zomercampagne te shooten.

Pers

De collectie bestaat uit duurzame en lichte knitwear van kasjmier en melange in verschillende casual en elegante vormen. Elke stijl is doordrenkt met Colorush’s kenmerkende regenboogkleurenpalet: van zachte neutralen en frisse pastels tot knallende kleuren.

Door hun toewijding aan een ethische en eerlijke productie worden de collecties in zogenaamde exclusieve ‘drops’ gelanceerd (kleinere hoeveelheden per stijl en kleur). Alle kleding wordt vakkundig gemaakt in een verticaal geïntegreerde kasjmierfabriek met gecertificeerde verantwoordelijkheid.

Lees ook: Shopping: linnen outfits voor zonnige dagen

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Editor's pick.