Editor’s Pick: de nieuwe make-upcollectie van Chanel
© Chanel

Editor’s Pick: de nieuwe make-upcollectie van Chanel

Door Kim De Craene
Leestijd: 1 min

De wereld is een winkel, zo is dat. Maar af en toe zien we een item(s) dat écht de moeite is, zo'n musthave die je niet meer uit je hoofd kan zetten. De Editor's Pick... Vandaag zetten we de nieuwe make-upcollectie van Chanel in de kijker. 

/

Het modehuis Chanel heeft een primeur: ze kozen niet één nieuwe make-up artists maar drie. Dat betekent drie keer zoveel creativiteit, inspiratie en expertise. Valentina Li, Cécile Paravina en Ammy Drammeh, of het Cometes Collective, werden gekozen omwille van hun levendige en opvallende kijk op schoonheid en hun diepe affiniteit met de waarden van het Huis. Elke artiest zal bijdragen aan dit nieuwe elan in de vorm van complete collecties en producten die samen een gemeenschappelijk thema uitwerken.

Chanel

Door een voortdurende, creatieve en levendige dialoog, gestimuleerd door interactie en gedeelde inspiratie, zal deze gemeenschap van kunstenaars in de loop der tijd gedijen en groeien met nieuwe leden, vaardigheden en perspectieven.

Chanel

Debuut

De Collective debuteert dit voorjaar met hun eerste collectie. Die staat in het teken van blauw. Deze eerste make-upcollectie is van de hand van Valentina Li die haar inspiratie haalde uit het universum van de oceaan, een thema dat Gabrielle Chanel nauw aan het hart lag.

De collectie onthult iriserende lichtreflecties met subtiele azuurblauwe en koraalkleurige nuances. De glinstering van het zonlicht dat weerkaatst op de kristalheldere zee, de iriserende parels en schelpen, de betoverende golvingen van kwallen en de ongelooflijk rijke kleur van koralen inspireerden de kunstenares tot het creëren van deze verschillende blauwe, iriserende tinten.

Lees ook: Deze trend zie je overal en wil je zelf proberen: de zijscheiding

/

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Beauty, Chanel.